Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

brunnera

Teema Lisatud
monca118: 2009-02-02 14:35:00
Kas kuskil müüakse brunnera seemneid? Otsisin Seemnemaailmast, aga seal ei olnud. Tegelikult pole üldse silma hakanud, aga umbes otsida ka ei oska.
Betula: 2009-02-02 17:21:54
Miks on plaanis just seemnest paljundada? Suurelehelise brunnera liik paljuneb muguljatest juurtest, mis väga kiiresti paljunevad. Sorte saab paljundada vaid taime jagamise teel. Liigil lehed peale õitsemist muutuvad üsna ruttu koledateks, eriti kui kuiva käes kannatab. Siis jääb peenart "kaunistama" vaid juuremügarike hunnik, sest juured on hästi pinnapealsed.Liigi juuri on üsna lihtne hankida, sest on kiire paljuneja. Seemnemaailma seemned on üsna kahtlase idanevusega. Vahel on lausa mõne taime puhul iseloomustuseski kirjas, et idanevad vaid täiesti värsked seemned.
monca118: 2009-02-02 19:03:59
idanevuse väärtus võib olla halb aga olen tellinud sealt 2 aastat ja olen rahul rohkem kui nö kohalikest seemnepoodidest ostetuga.Ja sortiment on ka suur. Kui nüüd brunnerast rääkida siis käisin aiasõbra lehel ja hind tahtis pikali kukutada,sellepärast uurisingi et kas kuskil seemneid müüakse.tegelikult tahan mõnda erinevat, aga tavaline oleks olnud vahetuseks mõne tuttavaga, kes seda ilusat taime pole veel avastanud. Kavandasin peenra ja brunneral on seal oma koht, kuna avati nüüd taimevahetuse teema loodan abi saada sealt.
puru8: 2009-02-03 11:24:33
Mina tellisin möödunud kevadel Võru Paradiisiaiast http://www.paradiisiaed.ee/. Seal on oluliselt odavam. Olid väga ilusad suured taimed. Jumal teab, kunas see seemnest kasvanud taim nii suureks saab. Aga Seemnemaailma seemnetega saab muidugi seda nalja vahel, et õievärv jmt on täiesti ettearvamatu.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.