Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

ravimtaimede kasvatamine

Teema Lisatud
anu332: 2009-01-22 13:53:43
Kust ma leiaksin juhiseid või seadusi, mida tuleb teada, kui tahetakse ravimtaimede kasvatamisest päris äri teha.? Vaatsin siit vasakpoolsest tulbast seaduste nimekirju, aga no kui on kirju, siis on kirju :( Äkki on keegi lähemalt asjaga kokku puutunud ja teab lühidalt öelda, kuhu peab pöörduma, on ehk vaja mingit litsentsi, viia kuhugi kuivatatud taimede proovid vms. Tänan ette.
Aiatark: 2009-01-24 00:50:19
Eesti Maaülikoolil on lähikuudel kavas korraldada kursus teemal "Ravimtaimede kasvatamine ja töötlemine". Täpne aeg pannakse paika siis, kui huviliste rühm on täitunud. Selleks on EMÜ kodulehel kursuse info (teemad, ajakava) ning registreerimisandmed: www.emu.ee.
Ravimtaimede mahetootmise alustamisest on juttu järgmises artiklis: www.aiandus.ee
Mummi: 2010-02-05 09:02:47
Tere! Milline peab väljanägema ravitaime põld? Näiteks kui kasvatakse selliseid ravimtaimi nagu orshein, võilill,paiseleht, pune,raudrohi,teeleht jne . Nende kasvatamisel paratamatult kasvab kogu maapind täis ja ei saa tavapäraselt maad harida, kuna siis purustaksime taime loomuliku kasvu. Kuid taime kasvatamiseks droogide saamiseks ja et taim areneks - näiteks juurte saamiseks- võilill ,orashein-oleks vaba kasvamine vajalik. Selline põld näeb välja kui umbrohi tavamõistes -kuid vaja on ju sealt ravimtaimi korjata ja et see oleks PRIA poolt tunnustatud toetuskõlbulik maa! Tänud kaasamõtlemise eest!
merisiga: 2010-02-10 13:52:55
Oma 20 aastasest kogemusest võin öelda, et ei võilille,paiselehte ega paljusid muid lihtsaid taimi ei ole mõtet põllus kasvatada. Loodusest saab neid lihtsamalt. Naisepuna ja pune annavad jälle kultuuris rohkem saaki, seega neid võiks küll proovida.Kuna me ei ole mahetootjad, vaid tavatootjad, siis ei oska maheda kohta sõna võtta. Ainult iga vähegi agronoomiaga tewgelev inimene saab aru, et väetised ravim ja maitsetaimede kasvatamisel võivad kasu asemel kahju tuua. Näiteks kummel lamandub ja te ei saa üldse saaki. Üldiselt vastaksin parema meelega kõikidele küsimustele telefoni teel, kuna arvutis on vähe aega istuda-kirjutada.. Kontaktandmed:Kubja Ürt oü, telef.5037370.
katrin: 2010-02-10 22:41:07
Mahekasvatuseks on vaja oma maakonna Taimetoodangu inspektsioonis end ära registreerida ja seda enne 10.aprilli. Siis on 2 aastat üleminekuaeg kasvatatavatel taimedel,metsataimedel vähem,võib-olla see aasta natuke muutub seadus.Lähedal ei tohi olla tööstust.Kuigi on antud ka lube suurpõldude kõrvale-millest ma aru ei saa.Viimane trend on TTI poolt lubatud tselluloosi tehaste jäätmete. kasutamine.Tean et välismaal on üleminekuaeg 5 aastat. Ise olen mahetootja 3 aastat,aga võililli,nõgeseid jm looduses kasvavaid taimi korjame loodusest,kus nad kasvavad loomulikult ja oma looduslike naabrite kõrval.Tootmisloa saab kõigepealt vet-ja toiduametist,ja kui tahate tegeleda ka ravimisarnaste(naistepuna,paiseleht,leesikas,pajukoor,paakspuu,vereurmarohi jne)siis vastav litsents ka ravimiametist. Katrin Luke
Karepa ravimtaimeaed
Ise oleme avatud maist-septembrini
Aiatark: 2010-02-20 12:24:57
Ravimtaimede kasvatamise kohta on üsna palju soovitusi Tiiu Väinsaare raamatutes "Ürte omast aiast" (1997) ning "Till aias ja köögis" (2002). Müügil neid vist pole, kuid kindlasti on raamatukogudes.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.