Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Feng Shui aias!?

Teema Lisatud
Tinneli: 2008-10-19 18:48:56
Tere!Kutsun arutlema kõiki teemal,et kas tõesti mõni leiab,et Feng Shui põhimõtteid aias peaks jälgima. Mul on hoovi sissetuleku tee ääres umbes 8 kuuske,mis olen vormi hoidnud hrkisaega,et nad suureks ei kasvaks, vaid oleksid sobiva suurusega ja tihedad. Tuttav käis aias ja avaldas arvamust,et KINDLASTI peaks need kuused maha võtma,et see toob õnnetust ja tõi samal ajal palju näiteid,kuidas peredes selle pärast keegi ära surnud jne. Mina ise arvan,et sellised asjad on uskumuse asjad. Ja eks Feng Shui on siin kohal õige,et segamini kodu mõjutab ka su meeleolu. Mis teie arvate Feng Shuist aias (ja ka kodus)ja kas on kogemusi. Kena sügist!
Joosu: 2008-10-20 13:38:22
Nii palju, kui ma olen antud temaatikat uurinud, siis ükski element (1 kuusk või 8) üksikuna ei oma siiski nii suurt tähenduslikkust, kui aia kogutervik ja omavahelised seosed. Kõik ju sõltub! Algne Feng Shui on siiski küllaltki kompleksne ja ka keerukas süsteem, mida ei saa üheselt võtta. Kui kuusehekk varjab ja tõrjub (okkad!) ebasobivat vaadet, mingeid soovimatuid väliselemente (müra, ebameeldivad objektid-subjektid jne), siis on see väga hea feng ja väga hea shui. :) 8 hea arv ka. Lisaks saab kõiki ehk mingil põhjusel ebasoodsaid aspekte siiski teatud vahenditega kompenseerida ja/või neutraliseerida. Surmamine (maharaiumine) ikka elavate asjade puhul äärmuslik vahend. Pealegi on ilmselge reegel ka see, et iga elusorganism (rohulible, lill, põõsas, puu) on ikkagi kümneid korda parema energiaga, kui tuim kivimüür või plank. Ja muide igas energiavahetuses on tunnetus ka siiski ülioluline. Kui omanik tõepoolest armastab oma hekki/ohakat/kaktust/jne, siis tuleb armastus ka sealt vastu ja armastus on parim energia, mis kodus ja selle ümbruses toimida saab. Nii julgen muidugi hetkel mina arvata.:)
Betula: 2008-10-20 19:09:51
Kui lugesin kunagi energiatest ja nende elamutest läbimise kohta, tuli kohe meelde mõisate juurde viivad ringteed. Ega neid vaid sellepärast sellistena tehtud, et hobustega parem treppi oleks sõita-ilmselt oli sellel kindel põhimõte. Praeguste elamute juurde viivad enamuses otseteed ja hullem variant veel, kui ka samal sirgjoonel maja tagauks.Saime ise ka päranduseks just sellise elamise ja eelmistel omanikel lasteõnne tõesti polnud! Nüüd oleme kõik ümber ehitanud ja sissesõiduteegi sai hoopis olude sunnil ringliiklusega. Alles hiljem sain neist energia liikumistest teada. Kõike Feng Shuist järgida küll pole võimalik-kasvõi seda, et mägi peab elamu taga olema-meil hoopis org ja järv! Kuid olen kuulnud vanarahva tarkust, et pöetud (lõigatud ladvaga) kuusehekiga majapidamisel polevat pikka iga. Kas see ka paika on pidanud, eks igaüks võib ise tuttavate majapidamiste järgi otsustada.Õnneks seda meil pole! Ja mõnele inimesele mõjuvat jalakapuu tõesti negatiivselt-kui see ümber istutati kadusid tal peavalud.
atman: 2008-10-27 10:49:58
Ise nii ebausklik pole, et energiad meiega vaid manipuleerivad. Enamus(kõik) energiad on siiski hoopis teisel tasandil, mingi otserada ja lastetuse vaheline suhe on materialism/positivism. Tegelikult põhjused palju s~ugavamal. Ei usu et nad mujalgi lapsi oleks Saanud. On aeg jõuda loodusjõudude eri tasandite mõistmise, loodetavalt ka tunnetamiseni, see aitab palju Näiteks planeedivaim, ajavaimude tase, loodusvaimude maailm ja meeltega tajutav maailm põimuvad ja toimivad üheskoos. Kui teile on vaimu-mõiste raskesti haaratav substantsi ja jõudude tasandil, võite kujutleda seda ideena, erialase intelligentsina või printsiibina. Füüsiliselt nähtavat ei oleks ilma vaimse maailmata. Loomulikult on esteetika tähtis, aga selleni võpib jõuda vabalt. Pole vaja orjalikult (kas eestlasele omane?) näpuga järge ajada.
Roosa: 2008-10-28 21:59:21
Viska see feng shui ja muud taolised eksiõpetused kõrvale ja tunne rõõmu oma aiast sellisena nagu sa seda näha tahad! Oma tuttav vii pühapäeval kirikusse Jumala Sõna kuulama, kuidas Ta on loonud seaduspärasused, mille järgi sinu aia taimed kasvavad, siis hajuvad ka tema hirmud.Olge julged, taeva ja maa Jumal ei saa pahaseks, kui te oma aias ja kodus feng shuid ei viljele! Tundke rõõmu vabadusest ilma usundite hirmuahelateta!
eluule: 2008-10-30 14:03:00
On ilmunud väga hea raamat "Eesti oma Feng Shui" eesti autorilt. Ühe lausega - vanad eestlased on alati intuitiivselt neid põhimõtteid järginud ja enamasti alati õigesti teinud. Ja ongi nii, et kui endale meeldib, on õige; Kui ei meeldi, tee ringi, otsi paremat lahendust.Kuusk on meie rahva üks lemmikuid ja ei tee inimesele kurja.Kuid vana Hiina Feng Shui tarkust võib ikka uurida, sest see on iidvana tarkus. Meil Eestis lihtsalt kehtib kõik natuke teistmoodi.
ainosilm: 2008-10-30 17:40:58
Isegi eesti keeles olla jaapani keelega sarnaseid sõnu; ju siis muistsed eestlased omandasid juba ammu jaapanlastelt nende filosoofia; tehke ainult jaapanlaste järgi ja elate kaua ja õnnelikult.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.