Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õunapuu vesivõsud

Teema Lisatud
aednik1939: 2008-10-05 14:50:04
Vanad õunapuud said mõned aastad tagasi tugevalt tagasi lõigatud ja nüüd kasvab igal aastal ohtralt vesivõsusid. Olen neid lõiganud alati varakevadel. Kas neid võiks ka nüüd sügisel lõigata? Tänan ette.
lehevaksik: 2008-10-05 15:48:32
see on loomulik nähtus, et peale tugevat lõikust ajab õunapuu vesivõsusid. põhjus on selles, et oksakrae juures ja ka mujal tüvel on hulganisti nn "uinuvaid pungi", mis peale okste lõikamist ellu ärkavad ja milledest kasvavad võsud ehk tulevased oksad. Et neid vähem kasvaks juurde, siis tuleb vesivõsu lõigata ära võimalikult tüve lähedalt, sest vastasel korral on juba suvel ühe vesivõsu lõikekoha juures kasvamas mitu uut võsu (minu ühel noorel õunapuul tuli suveks ühele lõikekohale 5 uut võsu). Võib lõigata ka nüüd, sügisel, kuid kevadine lõikamine on puule kasulikum, sest liiguvad puu sees mahlad kiiremini ja haavad paranevad ka kiiremini.
jkr: 2008-10-07 07:15:39
Viljapuude sügisene lõikamine ja istutamine pole soovitav. Kui järgneb pakasetalv ja puud hävivad, siis oleme teinud tühja tööd.
aednik1939: 2008-10-10 10:05:04
Tänan nõuannete eest.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.