Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

vaarikate alune maa

Teema Lisatud
Kaia: 2008-09-29 08:13:15
Juurin aastakümneid ühel kohal olnud vaarikad välja, teeksin sinna porgandi ja sibulapeenra. Kas võin seda teha või pean maal enne puhata ka laskma?
Aiatark: 2008-09-29 14:48:03
Maa puhkama ei pea, kuid vaarika juurevõsudest tuleb muld väga hoolikalt puhastada.
Kaia: 2008-09-30 01:34:30
Aitäh, Aiatark! Püüan hoolikas olla. :)
Aiatark: 2008-10-14 10:09:51
Lisaks: enne köögiviljade mahapanekut võiks mulda kindlasti orgaaniliste väetistega rikastada. Ise olen kasutanud hästilagunenud komposti ja kanakakat. Muidugi võib ka kõdusõnnikut panna. Loomulikult mitte kõiki korraga, vaid neist ühte käepärasemat...
merli: 2009-10-19 14:49:36
Tere, istutasin eelmine aasta sept vaarikad, kuna tiik on lähedal, on seal rohkem niiskust sest suvel olid teod vaarikate küljes ja vaarikavarred limased (minu arvamus). Kas on kindlasti vale koht vaarikatele ja kas hilja pole neid ümber istutada praegu või on targem istutamine jätte kevadele?
Betula: 2009-10-19 17:51:53
Kulla Merli! Oma aia kujundamine pole sugugi-lips-lops taimed paika ja valmis. Kaugjuhtimise teel vaevalt, et keegi suudab Sind aidata, et kus siis vaarikate õigeim koht asub. Kui niiske on see tiigi kallas? Kus su aed üldse asub, mis mullad seal on, mis taimi tahad kasvatada? Kas tahad ise õige lahenduseni jõuda või soovid kohapeal nõuandja abi? Küsimusi on väga palju. Aga tigude ja muude pahalastega ja taimehaigustega tuleb meil kõigil-aiaomanikel nüüd ja edaspidi arvestada, sest vaevalt, et me neist vabaneme. Ei aita kindlasti ka kogu aeg mürgipritsiga mööda aeda tegutsemine ega muudki nipid.Tigude ohjeldamiseks on küll nende püüdmise võimalusi ka kirjeldatud.Üks effektiivne vahend olevat Fairy-nii mürgine, et teod sellest üle ei rooma. Ainult korraks ehk saab olukorra kontrolli alla. Vaevalt, et teod Sinu vaarikaid mujalt ülesse ei leia. Nad on küll aeglased liikujad, kuid jõuavad kõikjale. Nüüd, sügisel on igati hea aeg küll ümberistutusteks, sest on piisavalt märg. Pole vaja hoolikalt kasta. Aga oma aias õige lahenduseni jõuad kas aias labidas kaenlas jalutades, nõustaja abiga kohapeal või talveti aiakujunduskursusi külastades. Parim lahendus veelgi aianduskooli kaugõppesse minna. Keegi meist ei hakka ju oma televiisorit ka ise kohe parandama kui pole seda enne õppinud.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.