Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Hõbekuusk

Teema Lisatud
merli: 2008-08-27 13:55:39
Tere, kas on võimalik ja üldse mõtet hõbekuusest teha hekki. Kui tihedalt võib neid üksteise kõrvale istutada, et kuidagigi moodustuks tihedam sein kuuskedest. Või see rohkem üksiku puuna mõeldud kasvama.
aednik123: 2008-08-27 21:10:06
Hõbekuusk on soolo puu. Kui tahtmine teha, siis peaks vahe olema vähematl 6 meetrit. Kui tihedaks jääb, siis hakkavad oksad kohe kuivama, valguse puuduse tõttu.Ka ei oöe hõbekuuske soovitav kärpida. Parem variant oleks elupuud, tavaline kuusk, mõned kadaka liigid.
Pirmeli: 2008-08-27 21:56:58
Tihedat hekki ei saa kuna ei talu külgvarju. Aga kui ruumi, raha ja kannatust on ning koht sobiv, siis miks mitte. Haigus- ja saastekindla puuna on ta kindel investeering. Ainuke jama, et vanas eas dekoratiivsus väheneb ja on nõudlik mullaviljakuse suhtes. Kui koduaeda, siis võiks valida sortide hulgast ja istutada nii, et tal ka täiskasvanuna valgust ja õhku jagub. Kääbusja kasvu ja kuhikja kujuga on Picea pungens `Glauca Globosa`, kes võib sirguda 30 aastaga 2 m kõrgeks ja 1,5 laiaks. `Iseli Fastigate`on kitsassammasja võraga ja võib 30 aastasena olla kuni 5 m kõrge ja 1,5 lai. Kevadel kollaste kasvudega `Maigold’ sirgub Nurga Puukooli sõnul 10 aastaga kuni 1,5- 2,5 m kõrguseks. Aega võtab ja kallis saab, aga see-eest omanäoline. Mis see 10 aastat siis ikka on, siuh ja lännu! Muuseas harilik kuusk ei kasva sugugi kiiremini ja saastunud õhku ei talu mitte üks tirts. loe lisaks foorum.nurgapuukool.ee
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.