Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Väikesed toasääsed

Teema Lisatud
Victoria: 2008-08-15 22:21:28
Kas keegi teab mulle selgitada, kust võivad tekkida minu majapidamisse väikesed mustad sääsed. Väiksemad kui äädikakärbsed ja lendevad põhimõtteliselt kõige rohkem akendel olevate lillede ümber. Muretsen oma orhideede pärast, sest nende juures on neid kõige rohkem. Kas on võimalus, et olen need majapidamisse toonud orhidee mulda poest ostes. Lilled pärinevad muidugi aianditest. Mida ette võtta, kuidas tõrjuda? Palun jagage mulle tarkust kes teavad abi ja kellel on endal kogemusi nendega. Tänan lahkeid vastajaid!
aednik123: 2008-08-15 23:20:30
Minul on samasugused putukad, just lillede juures. Kust need tulevad, ei tea. Lahenduseks ostsin suuremast aiapoest niisugused pakendis olevad lilled, mida kleebitakse akende ülaserva. Nende põhimõte on selles, et lisatud mingit suguhormooni mürgiga, mis meelitab kärbseid, herilasi jm.sinna.Nagu külastavad, nii vajuvad aknalauale, pole muud, kui pühi ära. Minul toimib teist aastat järjest, kuigi õpetuses oli vist 6k-1a.Naabril on juba 3 a. sama vastu pidanud ja ikka tapab. Maksis midagi 100 krooni ümber. Leidsin nüüd pakendi -Insecticides Kapo Mouches. Kiidan väga.
Victoria: 2008-08-16 23:37:49
Südamlik tänu hea nõuande eest, aednik123!Kindlasti proovin ära!
vastne: 2008-08-18 10:50:44
Need peaks olema leinasääsed, kelle vastsed toituvad mullas olevatest juurtest. minul tegid nad jõulukaktusele 1:0 ära. Tõrjeks soovitatakse juured ära pesta - mullast puhtaks ja istutada uude mulda (puhas, poest ostetud muld) ,vana muld kindlasti ära visata. Sobilik on ka pritsida ja need lendavad valmikud kinni püüda (liimriba sobib ka hästi). Minul oli nii tehes plats puhas!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.