Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

maarjakase kasvu piiramine

Teema Lisatud
tuule: 2008-07-18 23:36:09
Tädi istutas aeda maarjakase, kuid ta ei taha, et see kasvaks päris hiiglama kõrgeks nagu kased tavaliselt. Nii poole madalamaks võib olla. On seda võimalik kuidagi teostada? Kuidas ja millal peaks puud lõikama? Praeguseks on kask u. 170 cm kõrge.
nomme: 2008-07-21 22:17:43
Minuteada maarjakask ei kasvagi harukase kõrguseks
Metsat5ll: 2012-06-21 22:28:44
Maksimaalselt võiks kasvada maarjakask ca 25 m kõrguseks, aga seda alles 60-70 aastaga. Su tädi võib lõigata ladva maha, juulis nt, lõikediameeter ei tohiks üle 2,5 cm olla, muidu läheb mädanik sisse ja kasvatada selle mitmeharuliseks. Dekoratiivsuse mõttes igati äge selline 2 (looduses enamasti nad sellised lüürakujulised ongi) või 3 (miks mitte ka rohkema) haruline. Kui need tüve osad hiljem ära laasida, tuleb Maarjakase dekoratiivsus hästi välja. Mitmeharulise puu kõrgusekasv saab pärsitud võrreldes 1-tüvelise puuga, kuna energia läheb mitme ladva kasvuks. Selline iga-aastane ladvapügamine ja võra kujundamine, pole küll kase teema väga. Puu kannatab ka dekoratiivsuses, rääkimata seenhaigustest. Oksi laasime juuli keskel ja ikka 2,5 cm oksajämeduse reegel. Kui on vaja jämedamat oksa laasida, siis jäetakse 10-15 cm könt, mille ära kuivamisel lõigatakse see ära järgmine aasta.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.