Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

püsilillede külvamine

Teema Lisatud
kenni: 2008-06-19 14:40:38
mida arvata sellest, kui seemnepakil on soovitav külvamisaeg märgitud mai, aga mina külvan seemned juuni lõpus-juulis. kas juhul kui hiljem külvata, võivad taimed talvitumiseks liiga nõrgad olla? samas äkki nad siis juba järgmisel aastal õitseks, kui jõuaks veel kohe nüüd külvata. On kellelgi kogemusi/soovitusi?
Neeme: 2008-06-19 15:38:14
parem külvata praegu ja vaadata mis juhtub kui et aasta otsa oodata, egas need seemned niipalju ka maksa, kuna kliima viimaste aastatega kõvasti troopilisemaks muutunud on sügised veel pikalt soojad
Pirmeli: 2008-06-20 22:06:34
Külva julgelt! Kuna on vihmane, siis idanevad praegu palju suurema mõnuga. Kui on lumine talv ja taimed külmakindlad, neile kasvukoht ja pinnas meeldivad, elavad talve vaevata üle. Kui lund pole, siis tuleb nagunii taimed kuuseokstega katta või pane multši. Multš on igal juhul hea. www.virkus.com/aiandus
Betula: 2008-06-20 22:36:06
Kindlam on külva´ta külvikasti või potti ja substraadiks kasutada kasvuturvast. Nii on parem hiljem taimi hooldada, sest turvas on umbrohuseemnetest vaba. Talvituma võib kastid ja potid panna mulda kaevates ja kuuseokstega kaetult. Pottides ja kastides pole ka vesirottide ja muttide ohtu, kes külvid segi pööraks. Kuid kastma peab tihedamalt kui avamaale külvates. Algul võib katta ka kattelooriga, mis ei lase nii ruttu kuivada. Kile või klaasi kasutamisel peab külvi ja katte vahele õhuvahe jääma. Kevadeks külve jättes võib idanemisprotsent juba väiksem olla, kuna seeme juba vanem. Vaata pakendilt ka aastaarve, kuniks külvikõlblik. Kasvuhoone olemasolul areneksid külvid ka kiiremini.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.