Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

rohelised ussikesed

Teema Lisatud
upin: 2008-06-16 21:28:29
Avastasin, et lumepalli(arvan, et see on ta nimi) lehed on täiesti ära söödud.Leidsin siis põõsalt rohelised ussikesed.Millega on tegu ja kuidas neid hävitada?Tänan ette!
kuldnokk: 2008-06-17 15:42:36
Lumepalliga pidi nii olema, et juba päris varakult tulevad talle söödikud külge...Et kohe kevadel peaks teda pritsima (ennem veel, kui lehedki on tulnud).Viimane kord soovitati mulle mürki nimega Actara, mis pidi tapma kõiksugu lehetäid ja ussikesed ja muud kahjurid.Seda müüakse näiteks Juhani Puukoolis ja 4g kotike on umbes 20 krooni, see tuleb lahustada 10l vees.Mina tegin pritsimispudelisse (1l)ja panin seda pulbrit natukene, et jätkuks kümneks korraks.Minu lumepall on sellel aastal kahjuritest puutumata ja väga ilus, kuigi alles väikene.
Victoria: 2008-06-17 19:15:46
Meie istutasime ka sel kevadel lumepalli. Ootasime, millal lehtima hakkab, koos lehtedega tulid kohe mingid peenikesed mustad putukad. Tegin kange küüslaugu leotise, segasin sekka rohelist seepi ja kogu seltskond oli kadunud!
Betula: 2008-06-17 20:54:32
Hariliku lodjapuu sorti 'Roseum'e. "lumepalli" soovitatakse istutada tuulisesse kohta, siis on tal vähem kahjustajaid. Suurem põõsas jõuab taastuda ka siis, kui söödikud on kogu lehestiku hävitanud. Noored põõsad jäävad sellest raagusolemisest kindlasti põdema. Selle taimega peab hoolikas olema, sest on eriline kahjurite lemmik.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.