Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

laigud murus

Teema Lisatud
heino: 2008-06-15 10:16:55
Tere. Külvan siin jupiti muru aga probleemiks on alati see, et muru tärkab ebaühtlaselt. See tähendab, et kohati on muru ja kohati jääb must muld ja sealt ei tärkagi midagi. Ise arvan, et rehitsen seemne kokku aga kuidas külvata siis nii, et muru tuleks ühtlane?
Betula: 2008-06-15 11:35:28
Püüa siis nii kergelt rehitseda, et seemet kokku ei vea. Soovitatakse põigiti kitsaste ribadena peale riisuda. Üks riba üht pidi 45 kraadi all muru ühe servaga ja teine kord kalasabamustris vastupidiselt. Kuivema mulla puhul vead ka seemet vähem kokku.Ja reha liigita edasi-tagasi, mitte ainult üht pidi. Parem tööriist on Fiskarsi reha, millel piide vahed suuremad.
heino: 2008-06-30 21:37:13
See probleem on lahenenud. Kasutasin looreha. Tänan vastamast. Nüüd aga oleks selline küsimus, et miks mõnest kohast kasvab muru kiiremini ja tumedamalt, teisest kohast aga aeglasemalt ja sellise heledama värviga. Koeri, kasse pole.
heino: 2008-07-01 11:30:25
Lisaks veel niipalju, et olen ka ühekorra peale tärkamist väetanud. Kas võib olla selles asi, et mõnda kohta on väetist rohkem läinud?
meristeem: 2008-07-01 16:06:20
Probleem laikudega võib olla aluspinnases, kui tegu ehituse ümbruse muruga, võib olla,et mulla all on klibu või muid ehitusjääke ja seetõttu ei saa see laiguke kontakti niiskema aluspõhjaga, samuti võib olla nendes kohtades kivid ja sellel õhuke mullakord.Kuivaga jäävad need kohad kiduraks ja kolletuvad. Ka ebaühtlane väetisfoon võib laigukesi põhjustada ja jälle soodustab kuivus.Peaks neid kohti rohkem kastma ja väetama, eriti lämmastikväetisega.
Betula: 2008-07-01 23:37:54
Noort muru ei soovita väga pealt väetada, sest siis taime juured ei viitsi sügavamale kasvada vaid jäävad pealmisesse kihti, kus rammusam muld. nii nad tulevikus ka pole põuale vastupidavamad. Soovitaks just enne muru külvamist mullaharimise käigus varuväetisi lisada. Siis on väetis mullas sügavamal ja soodustab juurte arenemist allapoole. Eks see korraliku murukamara tekkimiseni võta ikka mitu aastat. Ja kui algul poputama hakkad, siis tuleb ka hiljem muruga rohkem jännata. Kõige ohtlikum on ainult see periood, kui idu on arenenud alles ja kuiva kätte jääb. Siis taimel veel juurt nagu polegi ja idu kuivab täiega ära. Siis tuleb uuesti külvata. Kuid on nn. veesoonte kohti, kus muru ka hästi kasvada ei taha. Murusse puid istutades ma igatahes valin juba silma järgi koha, kus muru ei kasva hästi, sinna ka puutaime ei tohi panna-ei ta seal edene.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.