Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Läti madalkirss kuivab

Teema Lisatud
tibulill: 2008-05-30 13:58:40
Ostsin 11.mail Läti madalkirsi, oli ilusti õisi täis ja tugev istik. Samal päeval istutasin ka maha, panin augu põhja lupja ja kastsin ilusti. Järgmisel päeval olid õied kõik pruunid ja longus ja ka mõned lehed olid servast pruunid(arvatavasti öökülma töö). Peale seda panin talle katteloori ümber. Tänaseks päevaks on seis üsna halb, suur osa lehti on kuivanud, mõned üksikud on veel rohelised. Kastnud olen puukest ülepäeviti ja teen seda edasi kuid tundub, et puuke hakkab alla andma. Milles võib olla viga ja kas õnnestub teda veel kuidagi päästa?
Aiatark: 2008-05-30 14:08:51
Kui lehtede-võrsete pruunistumist põhjustas tugev külm, siis jääb lootus, et lehekaenaldes olevatest või uinuvatest pungadest kasvavad uued lehed. Kesksuveks peaks pilt selge olema. Peale ootamise praegu muud teha ei anna.
meristeem: 2008-06-02 09:39:50
Arvatavasti oli tegu kotiistikuga. Külm Läti madalkirsile nii kergesti liiga ei tee. Kui nii järsku asi halvenes, sai tegu olla veepuudusega mingil hetkel. Kui kastsite hoolsalt pärast istutamist, siis pidi kuiv olema enne istutamist, kuivusele on puukesed väga tundlikud ja sellest on neil raske või võimatu välja tulla, kui narmasjuured hävisid. Katteloori ei ole vaja kasutada. Loodetavasti oli Eestist ja õues talvitunud, seega külmaga harjunud. Veel üks väike võimalus, kui istutasite nii, et juured panite otse lubiväetisele ega pannud mullakihti vahele. Istutamisel juurte kokkupuude väetise või kange lubiväetisega võib puu hävimise põhjustada. Kui põhjus viimases, siis peaks puu ümber istutama. Kui põhjuseks kuivus, siis peaks ootama nagu aiatark soovitab.
tibulill: 2008-06-02 13:44:41
Panin istutades tõesti juurepalli otse lubja peale, äkki siis tõesti viga selles. Samuti toimisin ka kahe ploomiistikuga, kuid need ei ole veel kuivamise märke ilmutanud. Kas peaksin nüüd kõik kolm istikut ümber istutama?
meristeem: 2008-06-02 14:02:41
Kirsi peaksite kindlasti siis ümber istutama, lubiväetis on luuviljalistele kasulik ja seepärast hea kui istutusauku panite, aga juured ei tohi istutamisel otse kokku puutuda.Vahele tuleb panna tavalist mulda, mille august välja kaevasite. Kui seni ei ole ploomid märku andnud ja teie arvates on nad tõesti ilusasti edenenud, siis ei peaks neid ümber istutama, kastke neid kuivaga. kui näete, et nad ei edene hästi, siis peaksite ka nendega kohe nagu kirsiga toimima. Rõhutaksin siin, et ükski istutatav taim ei talu kui juured otse väetise või sõnnikuga, ka kompostiga kokku puutuvad. Ikka peab tavalist mulda vahele panema, näitekds maasikate istutamisel soovitatakse istituseelselt sõnnikut või komposti alla panna,aga ikka nii, et kiht vahele. Kui nad juurdunud ja kasvavad leievad vajaliku üles.
tibulill: 2008-06-02 15:21:16
Aitähh, meristeemile. Lähen ja istutan nad õhtul ümber.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.