Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õunapuuga jama!

Teema Lisatud
hobi: 2008-05-26 09:42:37
Tere! Pritsisin vahetult enne õitsemist malasiiniga, kui õienupud juba paistsid. Nüüd kui õied lahti hakkavad minema, siis avastasin. et õis närbub ja on seest pruunikas ja kuivanud.Sealt seest avastasin ussikese! Osad õienupud on veel puhkemata. Ja lehed on puul kidurad ning krimpsus, tegu vist mingi haigusega. Kas peaksin veel millegagi pritsima ja millal? Palun aidake!!!
Aiatark: 2008-05-26 20:20:58
Kahtlustada võib õunapuu-õielõikajat ja lehetäisid (vastseid) ning võib-olla veel mõningaid. Loe lisaks kahjurite kirjeldusi: www.aiandus.ee, ehk ühtib kahjustuspilt mõnega neist.
hobi: 2008-05-27 08:41:08
Ilmselt pritsisin liiga hilja! Need tegelased olid juba õiepunga sisse jõudnud pugeda! Aga kas peaksin siis ikkagi kohe uuesti pritsima? Osad õied on juba lahti ja kroonlehed pruunid ning kukuvad ära, aga osad pungad ilusad roosad avanemata. Ja kas see malasiin on selleks tõrjeks ikka kõige parem?
kylli: 2008-05-27 22:43:49
Minu puudel samad sümptomid , mida hobi juba kirjeldas , lihtsalt ühtegi õit ei avanenudki kõik ongi pruunid ja õielõikajaid palju , ilmselt ka võrgendkoi. Paraku siiani ilmad olnud nädalavahetustel tuulised ja ebasobivad pritsimiseks. Nagu juba mainisin jäi õitsemine lihtsalt ära , kas võin nüüd esimesel võimalusel Fastac-iga ringi peale teha, või peaksin ootama , või roheliselt mõtlema ja vaatama , et äkki kolivad ise ära. Õunapuude all on ka marjapõõsad neil pole sel aastal häda midagi ja veel - sel aastal istutatud puudele on ennast sisse seadnud sellised täitsa erkrohelised mardikad , suurus umbes nagu üks korralik lepatriinu , aga pisut piklikum. Neid on ka kohe palju , eriti murelitel. Palun andke head nõu, pilt on nii kole, et väldin puude vaatamist. Ette Tänades.
klaas: 2008-05-29 08:37:22
Luuviljalistele sobib hästi Fastac, lisada tuleks ka Topaasi haiguste tõrjeks. Ilmad on suhteliselt külmad. Jälgige hoolega putukate levikut.Mürgi toime võib olla lühike. Vahetage preparaate, pritsida võite ka Decisega.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.