Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

hallitav liilia

Teema Lisatud
mann: 2008-05-09 15:18:41
Eelmisel aastal hangitud liiliatest pooltel on tõusme vars mulla lähedalt kaetud hallikarvase kasukaga, nagu kiisu saba. Ei tea, kas see on hahkhallitus, kuid mõtlesin ettevaatlikult välja kaevata, töödelda mingi seenetõrje ja kaaliumpermanganaadiga ning kuskil eraldi kohas potitada. Jäävad ellu, siis jäävad, peaasi, et muud taimed ei nakatuks. Kas mõtlesin õigesti ja kas muld tuleb ka seal immutada mingi asjaga? Või piisab pealsete pritsimisest (millega)?
Betula: 2008-05-12 22:15:46
Hahkhallitust peetakse liiliatel väga ohtlikuks seenhaiguseks. Peamiselt peaks ta nakatama taime maapealset osa ja ennemalt lehti. Ilmselt oled sibulate ostmisel ta kaasavaraks kaasa saanud. Põhjalikumalt saaksid tõrje kohta teavet Andi Normeti Liiliad aeda raamatust lk.234-136. Kuna seda seenhaigust pärssima peaks leeliseline keskkond (soovitatakse puutuhka kevadel raputada), siis peaks ka kaaliumpermanganaadilahusega mulla kastmine mingil määral ohjeldama seente levikut. Mulla selle üsna tumedapoolse lahusega läbikastmine ei tohiks küll midagi kurja teha, lisab vaid toitelemente mulda juurde (K, Mn).Normet soovitab pritsida Rovrali 0,1% lahusega. Pole Rovrali tükil ajal ise enam tarvitanud, kes teab, kas teda enam müügilgi on. Nimekirjas nagu ei leidu. Andi Normeti tel.nr. on mul vist vananenud-üsna mitmete aastate tagune. Peale Andi Normeti on liiliate alal spets ka Mati Rang. Aiaklubi kodulehelt kollektsioonide alt saad tema kontaktandmeid. Ehk oskab ta sind täpsemalt aidata.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.