Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

saatuselill

Teema Lisatud
heli: 2004-08-11 19:43:58
Mulle kingiti kevadel saatuselill, ilusate valgete õitega põõsas. Mida teha temaga talvel ja kuidas üldse hooldada?
Aiatark: 2004-08-11 20:40:30
Taimenimede andmebaasis on küll saatusepuu www.ut.ee/botaed/saat.htm, kuid mitte saatuselille. Kuidas kõlaks selle taime ladinakeelne nimetus? Või on teada mõni sünonüüm? Või ehk on taimest pilti?
Sulev: 2004-08-12 21:24:01
Saatuselille siiski ametliku nimena olemas pole, see on mingi rahvalik hüüdnimi. Pole millestki kinni haarata, et küsimuse lahendamisega edasi saada.
Helianthus: 2009-11-04 15:10:52
Tahaks ka selle kohta küsida. Sain selle kaks aastat tagasi Tartu Jardinist. Nimi oli kaunis saatuselill. Ladina nime ei mäleta kuid ühte märksõna: odendron oli lõpus. Mul oli ta talvel täielik roots, kuid nüüd on ta lehti täis. Õied on sellised nagu väikesed valged füüsalid, keskelt tuleb mingi punane asi välja (see punane asi on nagu murtudsüdame õie mingi alumine ots). Kes teab mis ta ladina nimi on ja kuidas hooldada?
Aiatark: 2009-11-04 17:44:19
Taimenimede andmebaasi järgi on see taim ikkagi kaunis saatusepuu (Clerodendrum × speciosum): www.ut.ee/taimenimed. Vaata võõrkeelset teavet Googlest: www.google.ee. Eesti keeles loodame õpetusi saada Tallinna Botaanikaaiast.
Betula: 2009-11-04 19:35:45
Neil Jardinis oli hiljuti üks suuremõõtmeline saatusepuu ka kasvamas. Viimati kasvas kohe kassa kõrval.(viimasel aastal pole ma seal käinud) Ehk saab ka sealt teavet.Tegelikult peaksid müüjad ju oma kaubast ikka midagi teadma ka!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.