Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

pärsia sirel

Teema Lisatud
kimalane: 2008-03-09 17:58:10
Kust saab osta pärsia sireli istikuid?
Betula: 2008-03-10 09:18:15
Pärsia sirelit on võimalik pistoksast paljundada. Mul endal on selliselt paljundatud taim.
kimalane: 2008-03-10 18:40:44
Betulale suurimad tänud!Aga kust võtta pistoksa? Olen pärsia sirelit näinud ainult Saaremaal Mihkel Ranna dendraariumis. Ise aga elan Tartumaal?Või on pärsia sirel külmakartlik?
Betula: 2008-03-11 09:10:24
Peaks olema külmakindel. Millegipärast just sellist ilusat ja kindlat materjali ei paljundata, aiandusmüügikohtades kuidagi üksluine kaup. Pärsia sireli taime sain Pärnust onu käest, kes oli oksa päikesekaitseks ühele teisele taimele ette torganud maasse, kus ta juured alla võttis. Elan ka ise Tartumaal ja kui sa kuskilt mujalt taime ei saa, toon kunagi Pärnust veel pistoksi. Oma taim on veel väike, paljundusmaterjali ei saa. Tegelikult on teisigi huvitavaid sireli liike, meil müügis vaid har. sireli sordid ja ungari sirel. Suurem valik on Järvselja Pk-s, kus ka Wolfi sirel ja amuuri sirel olemas ning paljundatakse ka har. sireli kirjulehelist sorti 'Acubifolia'. Juhani Pk-st sain longusõielise sireli, kuid esimesed õied olid kahtlaselt püstised.
kimalane: 2008-03-11 18:11:51
Betulale veelkord suur,suur tänu! Tõepoolest sirelite valik on väga väike.Ei tea miks? Minu meelest on võrratu! Pealegi kirjanduse põhjal nii palju erinevaid.Mõni aasta tagasi lubas Karukäpa omanik hakata tegelema sirelitega.Ei tea,kui kaugel ta sellega on. Nimekirjas küll ei ole veel. Olen küll väga pärsia sirelist huvitatud.Üldse sirelitest.
rebasepuukool: 2008-03-11 19:05:24
Mul on plaanis luua Lõuna-eestis 100-150 sordiga sireliaed. osa eesti aretisi on võimali kminu käest saada. nt. ´Lahe Valge´, ´Monika´, jne. Antud sordid on Aavo mägi aretatud elab raplamaal Rapla kandis. kui kellelgi midagi huvitavat siis teada anda.... vahetaks isegi millegi vastu (kui ei ole kollektsioonis olemas) ... nb! oluline on sordinimi või liigi teadmine Ladina ja eesti keeles kena kevadet!
mels: 2008-03-11 23:10:46
Kas keegi oskab öelda, millisel ajavahemikul õitseb pärsia sirel Põhja-Eestis (Lääne-Harjumaa)? Olemas: harilik-, ungari- ja hüatsintsirel et pikendada õitseaega, kas siin teemaks olev sirel õitseb neist erineval ajal?
Betula: 2008-03-12 07:00:56
Pärsia sirel õitseb umbes nädala harilikust hiljem, seega ungariga enam-vähem ühel ajal või pisut varem. Kõik oleneb ju kevadest kuna nad õitsema hakkavad ja väga soojaga õitsevad kiiresti ära. Ka Räpina Aianduskooli juures on sirelisortide kollektsioonaed ja kooli kodulehel kirjutis üleval. Kimalasele: Olen ka Tartumaalt.Huvi korral võid mulle kirjutada:liina.timmermann@mail.ee
mels: 2008-03-12 21:07:04
Tänud, Betula. Räpina kodukalt küll midagi kahjuks ei leidnud, kuid sinu info piisav, et hetkel mitte jändama hakata.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.