Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

sügisseeme kevadel mulda?

Teema Lisatud
tiinatints: 2008-02-23 15:11:45
vabandan ette nii võhikliku küsimuse pärast, aga otsisin ka internetist vastust, ei leidnud. ostetud sügisel muruseeme iSEED sügiskülviks, paraku jäime pinna ettevalmistusega hilja peale ja novembris enam muru ei külva. mis siis teha, kas kevadel vaja kindlasti osta uus seeme kevadkülviks või võib kasutada seda sügist? kas on vahe ka kevad- ja sügisseemne idanemisprotsessi pikkustes? Aitäh!
Betula: 2008-02-23 15:53:33
Muruseemnetest ükski ei taha stratifitsatsiooni aega. Sügisesel murukülvil tuleb lihtsalt pisut külvisenormi suurendada, sest esimese talvega võib taimi hukkuda. Ka tänavuse heitliku ilmaga on paljud halvastijuurdunud taimed maa seest lahti kergitatud. Seemnetel peab olema pakile märgitud kõlblikkuse aeg. Vananenud seemnete idanevusprotsent on madalam. Külvieelselt saab panna näpuotsaga seemneid niiske salfräti vahele või lillepotti külvata, et veenduda nende idanevuses. Soojas ruumis niiskes keskkonnas muruseeme idaneb juba mõne päevaga. See katsetus on väga lihtne läbi viia, et veenduda seemne idanemisvõimes. Kehva seemne puhul kaotate ka asjatult aega muru rajamisele. Oma kogemustest ikka teen enne suure külvitöö algust muruseemnele idanemisproovi.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.