Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

roosisort \'Tiiu\'

Teema Lisatud
Timbula: 2007-12-05 10:05:06
Tere.Kas keegi oskaks nõu anda,kust on võimalik hankida Vello Veski aretatud valge roosisordi "Tiiu" istikuid.
Betula: 2007-12-05 22:29:52
Tiiu on roosaõieline. Valkjas oli Veskil 'Tibiroos'. Suurim valik roosiistikuid on Joosti aiandil Põltsamaal.Kahjuks netis puuduvad andmed kõigi Eestimaiste aretiste saadavuse osas. V. Veski parim aretis on 'Koit'- roosaõieline. Kahjuks ka V. Veski järeltulijad ei osanud vastata antud küsimusele, ka neil pole enam 'Tiiu't'-ka Tiiul endal mitte.
Timbula: 2007-12-06 12:17:30
Tere.Aitäh Betula(mis su nimi ka muidu poleks)vastamast aga kus te võtate et see roos on roosa,kas olete näinud?Kui olete,siis kus,tahaks ka näha.Minul on botaanikaaias eelmisel suvel tehtud pilt,õied on lumivalged ja "Tibiroos" on hoopis midagi muud,pole absoluutselt sarnane.Tahan seda sorti nime pärast,kõikide teiste rooside juures,mis mul juba on pole nimedel mingit tähtsust.Tean et "Tiiu" on vana sort ja seepärast kirjutasingi,et äkki kellegi aias siiski leidub veel seda.Ega ma ei tea,kas seda sel juhul ka paljunada kannataks aga mulle tundus et ta on kibuvitsataoline ja siis ei tohiks see raske olla.Igatahes ma ei kaota lootust ja lähen kevadel pildiga koos otsingule.
Aiatark: 2007-12-06 12:24:46
Saadame selle keskustelu tuntud roosikasvatajatele Rein Joostile, Mart Ojasalule ja Christi Undile ning ootame ära nende vastused.
Aiatark: 2007-12-06 19:12:16
Üks koht, kust tasub sordi paljundusmaterjali küsida, on Tallinna Botaanikaaed. Sealne rosaariumi kuraator roosispetsialist Else Liventaal vastas järgmist... "Sort 'Tiiu' on Vello Veski aretatud floribundroos aastast 1971. Õied on suured, läbimõõdus 8-10 cm, kameeliaroosad (heledam jaheroosa toon), tihedalt täidetud (35-39 kroonlehega), nõrga aroomiga. Õisikuis on 3-7 õit. Lehestik on tumeroheline, nahkjas, läikiv. Põõsas võib kasvada kuni 80 cm kõrguseks. Õitseb korduvalt. Vajab talvekatet. Tallinna Botaanikaaias on olemas see sort tema aretuse algusest peale. Ka sildid on olnud alati juures."
Timbula: 2007-12-07 10:50:20
Tere Aiatark. Suured tänud sulle. Kindlasti lähen kevadel Botaanikaaeda asja uurima.Tuleb välja et pilt,mis mulle sellest roosist tehtud on pole kõige kvaliteetsema aparaadiga tehtud,sest seal tundub õis valge aga siis on Betulal õige et on hoopis roosa.Oma silmaga pole ma seda roosi näinud.Kindlasti lähen nüüd vaatama.Ega ma enne ei teadnudki et sellise nimega roos olemas on aga sünnipäevaks saadeti mulle meilile pilt ja nüüd kui lugesin et ühele uuele sordile pandi nimeks "Kaie",mis on mu õe nimi,siis otsustasingi et need "Kaie" ja "Tiiu" peavad ka minu aias kasvama saama.Veelkord suured tänud.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.