Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

maasika õis

Teema Lisatud
tommilak: 2007-11-21 18:37:25
Tere. Milline on maasika õie ehitus? Kas sellel on ühe õie sees olemas mõlema soo rakud? Nagu on tomatil? Mul hakkas toas maasikas õitsema ja kui ma tahaks et see vilja kah kannab kas ma siis peaks seda õit kah natukene raputama nagu tomatil, et õis viljastuks? Tänan juba ette vastuse eest.
tommilak: 2007-11-23 14:26:30
Kas siis tõesti keegi ei tea?
Aiatark: 2007-11-23 18:14:03
Küllap teavad, kuid keegi ei julge vastata või siis teadjad ei sattunud siia vaatama. Enamik maasikasorte on kahesugulised, s.t ühes õies on nii emakad kui ka tolmukad. Vanematest sortidest (mida vaevalt keegi enam kasvatab) leidub ka ühesugulisi, näiteks Pollis aretatud ‘Edu’, mis vajavad õite viljastumiseks teist tolmuandjat kõrvale. Üldiselt viljastuvad maasikasordid oma tolmuga hästi, viljastumise aste on kõrgem ja viljastumise kvaliteet parem aga võõrtolmlemisel. Oma tolmuga viljastumisel võib esineda alaarenenud ja muutunud kujuga vilju. Õietolmu paremaks lendlemiseks võiks õisi raputada, kuid ettevaatlikult. Kogemused toas maasikate kasvatamisel puuduvad, ei oska tulemust ennustada.
tommilak: 2007-11-23 18:58:59
Mida nad ikka kardavad? Ega ma ei hammusta ... Igastahes proovin ma neid natuke raputada. Vaatab mis siis saab.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.