Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

multsi all väetamine

Teema Lisatud
Kata: 2004-08-01 20:22:20
Kuidas väetada okaspuukoore (männi) hakkega multsitud pinda? Okaspuu pidavat lagunemise käigus võtma mullast lämmastikku. Kas väetatakse suurendatud lämmastiku kogusega, kas vedelväetisega või taimede ümber jäetud multsivaba ringi kaudu, kuigi juurestik laiub kaugemal??? Ja veel, kui multsitud ilutaimede peenar asub suurete puude all, kas siis sügisel tuleb kõik lehed multsipinnalt eemaldada ja kevadel värsket multsi lisada, sest kadu on paratamatu? Või on hoopiski mingi parem nipp lehtpuudealuste suurte peenarde kaitsmiseks umbrohtumise eest? Tänan juba ette inimesi, kes võtavad vaevaks minuga oma kogemusi sellel teemal jagada!!!
Aiatark: 2004-08-10 20:57:29
Üheselt seesugustele küsimustele vastata ei saa. Paljuski sõltub sellest, millised umbrohud kõnealuses pinnases valdavalt kasvavad. Kui on näiteks juurevõsundilised umbrohud (orashein, naat) või ka tugeva sammasjuurega taimed, siis nende edasitungi on raske peatada. Seemneumbrohtudega on märksa kergem. Läbi paksu multsikihi seemned ei idane.
Kui on ikka soov koorepuru kasutada ja eelnimetatud tugevad umbrohud võimutsevad, siis võib hakke alla maapinnale peenravaiba (laseb vett läbi) laotada. Kui vanu ajalehti ülearu, võib peenravaiba asemel ka neist paksu kihi koorepuru alla panna. Mõne kasutaja kogemustel sobivad selleks otstarbeks paremini värvilised läiktrükis tugevad paberid (neile otstarve kohe olemas, sest ahjus ei taha need põleda).
Kui tahate, et mults aastaringselt tingimata koorepuruna välja näeks, peaksite sügisel puulehed eemaldama. Kevadel on neid raskem kätte saada.
Väetislahust koorepuru peale valada pole mõtet, mults tuleks enne juureala ulatuses eemale ajada ja pärast väetamist tagasi lükata.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.