Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Alpi seedermänd

Teema Lisatud
sigridko: 2007-09-20 16:55:06
Tahan oma aeda Alpi seedermändi, aga ei leia seda kusagilt. Kas keegi oskab äkki soovitada, kus võiks olla? Tänud!!!
Aino: 2007-09-25 18:41:26
Küsige Nurga puukoolist. Meil tunduvalt haiguskindlam ja vähemnõudlik mulla suhtes on alpi seedermänniga sarnane liik - rumeelia ehk makedoonia mänd. Selle ilusaid kodumaiseid eksemplare on saada Tartu puukoolist.
Peeter: 2007-09-25 23:36:11
Hm, mina eelistaksin neist kahest küll kindlasti alpi seedermändi. Võrdsetes tingimustes (kuiv ja liivane pinnas) on ta mul tunduvalt kiirema kasvuga ja üleüldse kõbusama väljanägemisega kui rumeelia mänd. Siberi seedermänd ei tohiks välimuselt alpi omast kuigivõrd erineda ja peaks olema veelgi kiirema kasvuga, seega miks mitte hoopis see? Kaaluda võiks ka pigimändi. Ülejäänud männiliigid jäägu kollektsionääridele.
klaabu: 2007-09-26 16:40:50
See siberi seedermänd tundub küll huvitav variant. Kui nad nii vähenõudlikud on, siis peaks paepinnas neile vast sobima? Millal oleks mändide istutamiseks parim aeg? kas nüüd on juba hilja?
Peeter: 2007-09-26 20:59:48
Liivane pinnas oleks muidugi ideaalne, aga pidavat taluma õige mitmesugust mulda. Ei armastavat seisvat vett. Mis istutamisaega puutub, siis minu kogemuste põhjal võib konteinertaimi istutada igal ajal, mil maa külmunud pole.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.