Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

roosi kahjustajad

Teema Lisatud
kiku: 2006-09-09 10:02:19
Kevadel istutatud Illusioon roniroosile on tekkinud nii õitele kui lehtedele pisikesed heledad täpid. Mingi aeg tagasi peletasin roosilt mingeid lendlevaid-hüppavaid helerohelisi putukaid.. kas nendega mure seotud? Või on teda miski haigus tabanud?
Christi: 2006-09-12 23:01:27
Arvatavasti on tegemist roosisiku kahjustusega - viimaseid esineb tänavu üsna palju. Pritsimiseks võib kasutada kõiki lehetäide tõrjeks sobivaid preparaate - näiteks Fastac ja Intavir.
juta: 2006-09-17 21:22:48
Sain möödunud talvel kingituseks kaks potis miniroosi. Kevadel istutasin ühe peenrasse ja teise suuremasse potti .Suvel augustis kahjustas neid arvatavasti kedriklest ja peale seda lasid nad kõik lehed maha. Peale mürgiga pritsimist ja tagasilõikamist on nüüd tekkinud ilusad noored lehed . Mida edasi teha, kas jätta nad õue või tuua talveks tuppa?
tulikas30: 2006-09-20 15:21:12
Juuli lõpul Soomes käies sain kingituseks suure roosiampli, mille kohta öeldi, et võin mõnda aega hoida teda amplipotis, aga sügisel tuleks kindlasti maha istutada. Eile võtsin asja ette ja istutasin maha, aga mis teha imeliste roosiõitega? Olen kusagilt kuulnud, et tuleks ära lõigata, siis läheks taime jõud rohkem juurdumisele. Kuna pole varem roosidega kokku puutunud, siis ei tea, kuidas täpselt edasi toimida. Järsku tegin juba midagi valesti? Ehk oskab keegi rumalat aidata?
Christi: 2006-09-24 14:51:05
Maha istutatuna on parem jätta ka miniroosid õue talvituma. Seda esiteks sellepärast, et roosile on vajalik talvitumine madalatel temperatuuridel; teiseks lähevad enamasti potiroosid toas hoituna jahukastet ja kedrikut täis, venivad välja ja õitsevad kehvasti.
Christi: 2006-09-24 15:06:46
Amplipotti ei tule tingimata sügisel maha istutada. Võib seda ka talvitada külmas keldris või verandal, kus temperatuur püsiks ca 0 C juures. Sügisel tuleks taim korralikult läbi kasta, ei tee paha ka paar korda talve jooksul taime olukorraga tutvuda ja näpuga mulda katsuda. Liig sooja temperatuuri puhul võib sellistes oludes siiski minna roos liiga varakult kasvama ja üllatada Teid juba veebruari kuus pikkade heledate võrsetega. Sellisel juhul tuleb tuua taim kõige valgusrikkama akna peale tuppa ja hakata teda kastma ja väetama nagu toataime. Samuti on võimalik amplipotti talvituda maha kaevatuna (koos amplipotiga) ja kinni kaetuna nagu tavalist roosi. Kui Te olete oma taime juba maha istutanud (nagu ma aru saan), siis ei tasu väga muretseda roosiõite pärast. Suure amplipoti istutamine ei kurna taime, juurekava on suur ja taim areneb jõudsalt ka õitsedes. Kindlasti vajab taim sügisel katmist. Arvatavasti on tegemist pinnakatteroosiga.
iluaed: 2007-08-15 19:17:49
minu roosidel langevad kõik lehed maha.mis on põhjuseks? tänan.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.