Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

ristik murus

Teema Lisatud
s1s1s1: 2007-07-24 16:02:35
Kas keegi teab, kuidas ilma mürgitamata saada lahti ristikust murus (kui see üldse on võimalik). Olen seda käsitsi kitkunud, kuid tulutult.
kaie3: 2007-07-24 20:01:13
kui käsitsi ei saa, siis ainus variant ongi veel mürgitada.
puru8: 2007-07-25 10:08:26
Ristik on ju väga hea murutaim - ei kasva kõrgeks, kannatab tallamist, kerge niita. Ja ei näe kole välja ka erinevalt nt võilillest. Muruseemne segudesse on ristik vahel sissegi pandud. Nii et miks peaks temast lahti saama?
annimanni: 2007-07-25 16:15:55
ristiku paha viga on selles, et ta hakkab nõnda massiliselt seal murus kasvama, et kõrrelisi nagu polekski. samuti õitseb ristik ja õitsev ristik on meelis mummidele. kel on väiksed lapsed või kes armastab aias paljajalu tatsata, siis peab arvestama, et saab kord päevas sutsata. meie poiss kardab meeletult mesilinde ja kui muru jääb veidigi pikemalt niitmata siis on terve õu mesilinde täis ja poisi kisa ka. ise olen regulaarselt korra päevas sutsata saanud sel ajal. tütar ei saa ülde sel ajal aias olla kuna ta allergiline veidi. ehk aitab värskendusmuruseemne lisamine, ma küll kahtlen aga olen ise plaaninud seda varianti proovida. ehk sööb ajapikku ristiku välja. aga muidu on ristik küll jh mõnus ja ilus ja pehme.
Ott: 2007-07-25 16:21:02
Ideaalse muru saate nõndaviisi: Roundopiga tuleb olemasolev roheline õigel ajal hävitada,kevadel peenravaip maha ja ostke kusagilt aiandist rullmuru peale.Ongi Teil VÄGA ilus muru,parem igal juhul kui naabril. Ja nii vahetage vana igal aastal välja.
isalovi: 2007-07-25 18:47:41
No ma ei tea. Siis peab ikka mesila kõrval olema kui iga päev sutsata saate. Meil meeletult suur pind rohttaimede all (muruks klassikalises mõttes ei võiks seda nimetada!) ja püüan just valget ristikut sinna sisse saada, et muud ebameeldivamad ehk end kokku tõmbavad veidi. Kevaditi olen mutimullahunnikute asemele külvanud ristiku seemet ja muidu otsinud sobivaid külvikohti. Nüüd on ristikut üksjagu ja nõelata pole me küll keegi saanud. Rohkem kardame rästikuid, sest krunt asub rabametsa ääres. Võmalik, et väga väikeste lastega oleks probleem. Kuulda pole aga olnud ka,et naabrite väiksed oleks oma sutsaka kätte saanud mesilindudelt. Igaljuhul kena vaadata muru ja mesilaste toimetamist.Raske südamega niidan küll, sest kardan, et mõni rumal mesilane võib niidukist läbi käia ja seda nagu eriti ei tahaks. .
mels: 2007-07-25 19:48:44
Omast kogemusest olen täheldanud üht moodust. Nimelt liigkiire murukasvu tõttu olen sunnitud osat aiast niitma kaks korda nädalas. Selle aja jooksu ei jõua aga ristik paljunemiseks valmida. Nii ongi, pideva niitmise tulemusel ristik lihtsalt hävinenud. Minul on selle üle küll kahju, kuid tasub seega proovida töömahukat varianti, niita koheselt ristikuõied maha. Kui masinaga kogu aeg laskmine oleks liig, siis tuleb lihtsalt kääridega kallale minna.
annimanni: 2007-07-26 15:37:38
vot ei tea kas keegi sii kandis mesipuid omab. ma aga arvan, et tegu ei olegi mesilaste vaid herilastega. samuti meil palju maamumme. meil omal niidukit pole, laename ämmalt ja seega niidame ka nädalas korra või üle nädala. nüüd, peale vihma on hakanud muru jälle vohama, eks nüüd peab tihemini niitma. ja ega ma ei vaidlegi, ristik on ilus ja pehme!
konnake: 2007-07-27 23:43:19
Kui kellegile mingil põhjusel ei meeldi ristik murus, siis ostke Staraned ja pritsige sellega. See võtab ära ka teelehe ja mingiks ajaks ka võilille.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.