Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

lehmad kapsamaal

Teema Lisatud
selistepoiss: 2007-07-20 19:57:26
Tervist, mul on suur probleem!!! Nimelt on hädas naabri lehmadega, nood sunnikud ründavad regulaarselt mu kapsaväljasid. Naabril on mingi aed küll ees kuid sealt saavad millegipärast läbi koguaeg ja naabrinaine, kes neid karjatab on piisavalt põdur, et temalt on raske nõuda uue parema aia ehitamist ja endal pole mul ka tahtmist ja viitsimist, et seda ise teha. Niisiis..küsimus selles, et mida lehmad õigupoolest kardavad, ma mõtlesin et järku on võmailik ehitada mingisugused lehmahirmutid või on mingi muu lahendus kuidas põldu neile lojustele vähem atraktivseks muuta? Olen kuulnud mingitest haisupommidest või asjadest mida lehmad vihkavad...aga ma ei tea kust neid saada või kuidas nad töötavad. Järsku keegi foorumist oskaks aidata!!!
liilia47: 2007-07-21 01:56:30
mul ka igal aastal juhtub vähemalt korra suve jooksul see õnnetus,lehmad aias,nad ju ei söö sugugi korralikult äärest,narrivad ja sõtkuvad suuremas osas.ei tea sellele midagi muud,kui kett kaela!!!aga naabritädile tuleb ikkagi öelda,et ta hoolsam oleks,eriti õhtupoole,kui lehmad juba koju kipuvad,siis nad paha peale lähevadki.sorry,ei saanud aidata
riinel: 2007-07-24 11:22:27
mul emal oli sama probleem. Loomad tuleb lihtsalt köide panna. Osta tädile korralik kett koos vaiaga ja katsu nii üle anda, et ta ei solvuks. Lehmapidamine on praegu nii haruldlane asi, et neid pidajaid peab hoidma. Ise oleksin kangesti rõõmus kui keegi omalehmapiima müüks. Nüüd aga ma tunnistan oma rumalust ja ei tea soovitada, kas piisab ainult ühe juhtlooma kinnipanemisest või tuleb teised ka köide panna. Lapsena sai küll käia "lehma kergitamas" - nii öeldi meie kandis selle kohta kui lehm koos ketiga teise kohta sööma viidi. Naljakas, eks :)
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.