Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õunapuud kannavad üle aasta: perioodiline viljakandvus

Teema Lisatud
Alma: 2007-07-21 10:53:02
Aias kasvavad 8 vana õunapuud(40a).Mureks on perioodiline viljakandvus:sügisene õunauputus või 10 õuna aia peale.Kas on mingit moodi võimalik saavutada lõikamisega seda,et vähemalt paar puud sellest tsüklist välja tuua?Et õunu oleks siiski igal aastal võtta kui aasta vähegi normaalne õunapuude viljakandvuseks on?Sordid on Antoonovka,Aiailu,Porovinka,Valge klaar,Sidrunkollane Taliõun,Tellisaare.Tänan,kes oskaks nõu anda.
Aiatark: 2007-07-21 11:20:39
Vanad puud vajavad esmalt tugevat noorenduslõikust. Seejärel tuleks esimesst lõikusjärgsest suvest alates hakata juuli teises pooles vesivõsusid ära murdma-lõikama. Nii suureneb tõenäosus, et tekib rohkem viljapungi.
Alma: 2007-07-21 14:16:43
Tegutseme selles aias seitsmendat aastat ja esmane tugevam noorenduslõikus on tehtud järk-järgult(pool ja pool puudest).Õunad on suuremad ja maitsvamad aga ikka nii,et ühel aastal puud lookas(harvendame viljad)ja järgmisel aastal pole eriti midagi.Aia vanaperenaine kinnitab,et nii on kogu aeg olnud aga ei tahaks nii kergesti "alla ka anda":).
Vello: 2010-09-09 23:29:59
Ehk oskate nõu anda. Paarkümmend aastat vanad õunapuud kannavad üle aasta, siis on puud lausa lookas, aga järgneval aastal pole suurt midagi. Kas saab midagi teha, et õunu oleks parajalt igal aastal?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.