Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

laisa inimese aed

Teema Lisatud
leili: 2004-07-20 15:27:47
otsin võimalust, kuidas aialappi kujundada selliseks, et vähem vaeva temaga oleks. Ainult muru alla panemine ei tule kõne alla kuna juba suureks kasvanud lilled ja põõsad peaksid jääma alles.Kas oleks mõeldav, kui sügisel ostan Round up, mürgitan sellega põõsaste alt ja lillede vahelt umbrohu ära, katan kevadel augukestega kilega (põhimõte, et siis laseb vett läbi)ning puistan peale puukoorepuru? Kui kaua selline aed ilus seisab? Kas kile saab ohtlikuks ka vajalikele taimedele?Kellel kogemusi palun aidake!Loodan et minu jutt mõrvarlik ei tundu.
Aiatark: 2004-07-21 01:55:16
Aiakujundamisel ei ole inimajul piire. Igaüks püüab leida üldiste stiilide taustal omaloomingulisi projekte või vähemalt põimida senistesse lahendustesse isikupäraseid elemente hulka.
Leili mõttekäik on üsnagi loogiline. Täpsustuseks niipalju, et sügisel pole mõtet Roundupi peale raha ja vaeva raiskama hakata. Selle mürgi mõju on tõhus ikka suve esimesel poolel. Kõigepealt tuleks kaaluda, kas maad peenravaibaga katta kavatsedes üldse umbrohutõrjet vaja on (see sõltub, kui jõulised umbrohud maatükil kasvavad). Nõrgemad taimed peenravaibast nina läbi ei pista.
Muidugi on peenravaip tehismaterjal, mis küll vett ja teatud määral ka õhku läbi laseb, kuid mulla tavapärase mikroelustiku tõrjub ta sealt minema. Aastakümnete pikkusi kogemusi kõnealuse mullakatte puhul muidugi pole ning võimalikud häired saavad selgeks aiapidamise käigus.
Tavalist kilet ei soovita mullakattena küll mitte kasutada.
Puukoorepuru kui loodusmaterjali pruugitakse aiakujundamisel aina rohkem ja vastuväiteid ei tundu sellele praegu olema.
Kellel muid soovitusi, öelge sõna sekka!
Mari: 2004-07-30 11:24:24
Laske aga käia kui lilledest lahti tahate saada RAUNDUP on üldhävitava toimega ja hävitab ka lilled.Vaid paar piiska lehele ja kadunud lilled,umbrohi on tugevam.Toimib läbi klorofülli ja vaid suve esimesel poolel suve teine pool on praktiliselt mõttetu kasutada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.