Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

elulõnga lehed mustad

Teema Lisatud
s1s1s1: 2007-07-07 20:39:27
Paar päeva tagasi märkasin, et ühel elulõngal 4-5 lehel läksid ääred mustaks ja tipp koos tipuvarrega samuti. Täna juba teisel elulõngal süsimustad mõned leheääred. Nad ei asu ka lähestikku. Mis see on ja mida teha? Paar päeva enne seda panin pisut kanakakat turbaseguga (seda, mis poes müügil). Kas võib olla sellest? Aga ometi olen mitmeid kordi seda pannud ja siis pole juhtunud midagi.
konnake: 2007-07-10 00:05:22
Minu elulõngaga juhtus sama asi, kuigi kanasõnnikut mina pannud pole. alumised lehed läksid esiteks mustaks ja siis hakkasid ladvalehed ka mustama. On näha, et taim sureb järk-järgult välja.
Erika: 2007-07-18 09:10:21
Taimehaigusi, sh lehtede värvimuutuste põhjusi on raske diagnoosida,eriti veel vihjete või lühikirjelduse alusel, ilma lähema vaatluse võimaluseta. Täpne diagnoos toimub laboratoorsel teel. Üldiselt võivad põhjusteks olla ebasoodsad kasvutingimused: vale temperatuuri- või veerezhiim,toitumishäired, keemiliste ainete kahjustus, ka mehaanilised vigastused.Aga muidugi ka taimekahjurid ja -haigused (viimaseid on maailmas 25000, õnneks küll ei esine enamik neist elulõngadel). Rahvusvaheliselt tunnustatud elulõngateadlane dr Mary Toomey kirjutab oma elulõnga-entsüklopeedias lühidalt: Selleks, et vältida lehtede enneaegset pruunistumist, tuleb taimi multshida ja hoida pinnas niiske.Tõrjuge kahjurid, väetiste ja taimekaitsepreparaatide kasutamisel järgige tootjate soovitusi. Vältige ülekastmist ja üleväetamist. (Nii lihtne see ongi?!)
s1s1s1: 2007-07-20 01:59:51
Aitäh vastuste eest. Ma ei ole mingi kogemustega taimekasvataja ja võib olla oli see juhus, aga kui kedagi aitab, siis lisan, mida ma tegin enne teie vastuste saamist. Olin hädas ja ei osanud muud teha, kui napsasin mustade äärtega lehed ära ning puistatud kanasõnniku kraapisin ka mullalt ära - igatahes rohkem lehti pole enam mustaks läinud ja taimed jätkavad arenemist. Minu tehtud viga võis muidugi olla ka selles, et kuna mingi taimekahjur oli lehed kobrutama teinud, siis pritsisin Fastaciga mitmeid kordi (muidugi vaheaegadega). Tean küll, et seda on vaja teha ainult 1 korra, kuid uutel lehtedel tekkis mingi aja pärast jälle kobrutusi ja seetõttu pritsisingi taimi veel 2 korda. Imelik on aga see, et mul on 9 elulõnga ja tegutsesin kõikidega ühtmoodi, kuid 7-l taimel ei tekkinud mingeid musti leheääri ja kahel tekkis.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.