Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

maapinna tõstmine

Teema Lisatud
shaakal: 2007-07-01 18:48:53
Tere. Probleem on järgmine: aia pinda oleks vaja tõsta, kohe ikka korralikult, praegu on krunt ümbruskonna kõige madalam koht, selline paras savimülgas. Samas on seal siiski lilled ja muru peal, aga need nii iidsest ajast ja ega seal eriti midagi kasvatada ei kannata. Tahakski nüüd teada, et mis aastaajal oleks sellist tööd tark ette võtta. Ja kas peaks maapinna alt n.ö. puhtaks tegema, ehk siis üles kaevama kõik? Või võib mulla vedada rahulikult vana taimestiku peale?
mels: 2007-07-01 23:26:03
Esmalt uuri ja küsi, kuda seal pinnasevee äravooluga on? Savilt ei pruugi see kõige paremini ära minna. Muidu, võid rahulikult mulda vedada, kui ei teki probleeme kasvavate puudega, et üle ei tõsta. Omast kogemusest võin öelda, et see töö pealtnäha lihtsam kui tegelikult. Mul läinud tiba suuremale kui 2000 krundile juba 180 tonni ja vähemalt pool sellest veel. Seega mõtle asjad enne hästi läbi.
shaakal: 2007-07-02 07:48:31
Aitähh mels. Aga kas üldse peakski vedama ainult puhast mulda? Või kuna pinnas märjemapoolne, siis äkki segada liiva kah hulka? Ja kuskohast seda kõige soodsama hinna/kvaliteedi suhtega tellida saaks Harjumaal? Tahaks ikka ilusat sõmerat musta mulda, saviplönne ja kive on juba niigi palju;)
mels: 2007-07-02 23:18:06
Liiva osas küsi, nagu ütlesin, maaparandajatelt. Tegelikult on tänasel päeval liiv kallim kui täitemuld. Kui vähegi kannatab, tee nagu mina, alla tassisin koormate kaupa täitemulda (s.t. kohalik mulla ja paekivi segu) peale panin linna sitta (vabandust väljenduse eest). See viimatimainitu on Tallinna solgivee puhastamisest järgi jääv mass, mis segatakse turbaga läbi. Kõik, mis sisse pistad - peale külvad - kasvab nii et mühiseb. Samas arvesta sellega, et täitemuld vajub erinevalt, kui just kohe teerulliga peale ei lähe, mis omakorda tähendab, et umbes kolme aasta pärast pead siluma hakkama. Endal see töö järgmisel aastal ees ootamas. Harjumaa kahjuks suur ja lai, kui oled läänepool Tallinnat, siis oskan nõu anda, muidu vaata Soovi ja Kuldse börsi kuulutusi.
shaakal: 2007-07-03 17:37:53
Hmm, kahjuks olen just idapool Tallinnat, Mähel siis plaan aeda restaureerima hakata. Aga kui küsida tohib, siis kuskohast sa seda sitasegu said? Ja kas selle sees midagi söödavat julged kah kasvatada?
mels: 2007-07-03 23:37:51
Sitasegu tehakse kahes kohas Harkus (mina sain sealt) ja Paljassaares. Kasvatan kõike söödavat selles ja siiani veel täitsa elus. Mõnede söögivärkide kasvatamisega tasub aga teistpidi ettevaatlik olla. Näiteks maasikatega läks asi halvasti, taimed kasvasid nii suureks ja tihedaks, et hakkasid varjutama seespool kasvavaid maasikaid, mis nüüd tiba kidurad. Samuti marjapõõsad kasvasid liiga suurteks ning nüüd meretuuled nad parasjagu ära lõhkunud. Kui sita saamisega hätta jääd, pista siia oma meiliaadress saadan selle inimese numbri kelle käest sain, kuna ta ise segab, siis eks ta teab ka neid, kes sinu kanti veavad Paljassaarest.
nutikas: 2007-07-04 13:18:24
Kas kõneksolev segu sobib roosidele? Kui jah, siis palun Harku-kandi kontakte. Mul on just rajamisel uus roosipõlluke ja rammu kuluks ära. Minu e-post: ingi@email.ee Ette tänades.
shaakal: 2007-07-04 14:04:36
Meiliaadress: nightwish1@hot.ee. Mitu koormat segu ise tellisid? Ja mis hinnaga seda antakse?
mels: 2007-07-04 22:07:05
Koorem on tal 14 tonni, hind sõltub transpordi kaugusest. Roosipõllule võib vabalt panna, naise roosid igatahes kasvavad samuti mühinal. Iseküsimus, kas 14 tonni lihtsalt palju ei ole. Mitme aasta peale olen kokku vist 5 koomrat võtnud, kuid nagu ütlesin järgmine aasta pean tasandama hakkama, eks siis tuleb ka seda juurde võtta. Hoian alati n.ö. reservhunniku, istutamiseks. Kaevame lihtsalt täitemulla välja ja paneme istutusauku selle sita, mis asendab tavalist komposti.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.