Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

liiliate haigus

Teema Lisatud
mariann: 2004-07-15 16:49:20
hiljaaegu oli juttu liiliate närbumisest. Minu aias külm liiga ei teinud, kui kusagil juunis hakkasid lehtedele tekkima esimesed mädanikulaigud ja nüüd on mõnest taimest lausa roots järgi, lehed ja õiepungad mädanenud. Pritsisin kuu aega tagasi lehetäide vastase preparaadiga ja liiliakuked olen ka ära korjanud - milles asi? Kas tõesti liigvesi teeb liiga - meil on liivamaa ja seisvat vett ei ole. Kas peab ikka mugula üles võtma veendumaks?
Aiasõber: 2004-07-19 14:44:05
Põhjusi võib olla mitmeid. Soovitame muretseda Maalehe Raamatu poolt väljaantud Väino Pallumi "Lillede taimekaitse". Liiliate haigustele on selles pühendatud seitse lehekülge, ning käsitletud mõnusalt konkreetses vormis kõiki peamisi haigusi ja kahjureid. Ka ilmastik võib alati ebasoodsat mõju avaldada taimede kasvule, näiteks temperatuuri järsk langus ja udu.
Kaja: 2004-07-29 12:55:45
sama mure, mis Mariannel- liiliate lehed ja õied kõik mädanevad, juba mitmel aastal. Ühel sügisel kaevasin sibulad üles, haiged viskasin minema, korralikud hoidsin veidi lillas vees ja istutasin uude peendrasse, istutuspesadesse panin korralikult liiva,nagu raamat õpetas. Aga paari aastaga on see mädanik jälle tagasi, kas tõesti pean need liilad hävitama, ega sellistel rootsudel ilu küll ei ole!
liisu: 2006-08-17 09:07:47
Avastasin ühel peenral kasvavatel liiliatel mingi haiguse. Ülemised lehed on ringikujuliste pruunikate laikudega, alumised lehed on kolletunud. Lilled näevad väga rääbakad välja, kuigi õitsevad võimsalt. Kuidas sellest haigusest vabaneda ning kuidas see levib?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.