Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Omajuursed pargiroosid

Teema Lisatud
Liisa: 2007-06-24 12:23:59
Õpetage, kuidas saaks ise paljundada poogitud pargiroosist omajuurse pargiroosi. Sort on `Pink Grootendorst`.
Christi1000: 2007-06-24 19:09:27
Kui pookimisega ei ole soovi hakata jändama, siis lihtsam on paljundada kas suvisel ajal rohtsete- ehk haljaspistikutega või varakevadel pistokstega. Teie poolt mainitud sort allub sellisele paljundamisele hästi ja ka praegune aeg on sobilik. Pistikud võetakse taime tänavusest juurdekasvust, lõigatakse soovitavalt kahele pungale. Tehakse kaks lõiget, esimene vahetult alumise punga alt, kaldega punga poole; teine umbes 1 cm ülemise punga pealt, sinna jäetakse kasvama ka pool lehekest. Kui tegemist ei ole tootmisega ja taimi kasvatatakse endi tarbeks, siis on ehk sobivaim kasutada mõnda tavalist lillepotti, mis täita substraadiga, näiteks niiske kasvuturbaga. Sõrmega torgata auk, pistik sisse ja suruda kinni, kasta. Kuna kasvamaminek sõltub niiskusest, siis soovitav katta taim pealt näiteks klaaspurgiga. Aeg-ajalt kasta. Pistikutega paljundamisest on juttu ka mitmetes roosiraamatutes. Edu!
sygis: 2007-07-01 10:47:03
Võin ka llihtsalt võrse maha painutada ja mullaga pealt katta. Siis tuleb oodata juurdumist :) ja järgmisel aastal nn emastaimest eemaldada e lahti lõigata.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.