Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Incarvillea

Teema Lisatud
mel: 2007-06-01 11:12:25
Ostsin igavesed jämedad mugulad, pilt oli juures aga ei mingit teavet selle kohta millal õitseb, kui suureks kasvab ja kas need juurikad võivad talveks maha jääda. Kas keegi saab aidata?
aiauss: 2007-06-01 18:15:32
Äkki sellest abi! INCARVILLEA - INKARVILLEA Inkarvillea perekonnas on 12-14 liiki, mis kasvavad looduslikult Kesk- Aasias, Tiibetis ja Hiinas. Inkarvillead on madalad kuni poolkõrged püsikud. Lehed terved või sulgjagused, juurmised või varrel vastakud. Õied suured, roosad, punased või kollased, trompetikujulised. Inkarvillead kui soojalembesed taimed hakkavad kasvama kevadel üsna hilja, mai lõpul või juuni algul. Liigid: Incarvillea delavayi - Delavay inkarvillea Suve keskel õitsev püsik, millel on taimega võrreldes erakordselt suured ere- lillakasroosad trompetõied, õitseb juunis- juulis. Kasvukoht ja kasvutingimused: Kõik inkarvillead vajavad sooja päikesepaistelist kasvukohta ja kuivemat, vett läbilaskvat savimulda. Kasutamine: Inkarvillead sobivad kiviktaimlasse ja püsilillepeenrale koos madalakasvuliste püsililledega või siis omaette rühmana murusse. Suurte ereroosade õite tõttu on neid raske sobitada teiste samal ajal õitsevate värviküllaste lilledega. Kõige enam pääseb nende omapärane ilu mõjule tagasihoidlike madalakasvuliste roheliste taimede naabruses. Samal ajal õitsevatest lilledest võib inkarvilleade kõrvale paigutada hallilehelise kadakkaera ja teisi valgeõielisi õrna haabitusega lilli, mis tõstavad hästi esile inkarvillea omapärast eksootilist ilu. Hansaplant’i näpunäited: Istuta inkarvillea lehelabadeni mulda, tema "porgand" peab sattuma vähemalt 10 cm sügavusele.
mel: 2007-06-04 15:49:24
Tänan väga ülevaatliku info eest. Jooksen koju juurikaid niiskest kasvukohast välja õngitsema.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.