Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Roosivõsud

Teema Lisatud
Tiiu: 2004-07-09 09:34:26
Mul on roos(sorti ei tea, roosade õitega)mis tahab kibuvitsaks saada.Ajab palju kibuvitsa võsusid ja juba on muutunud raskeks tema hooldamine. Kas on võimalik kuidagi sellest vabaneda või pean ta välja juurima.Olen algaja ja selles osas võhik.Roosid meeldivad aga kasvatamiskogemused puuduvad. See roos on vana umbes 15 aastat.
Aiatark: 2004-07-09 12:17:55
Roositaime kultuurvõrsed iseenesest kibuvitsaks ei muutu. Kas põõsas kasvavad ikka nii roosi- kui kibuvitsaoksad või on ainult kibuvitsad? Antud juhul saab olla kaks võimalust:
1. aastate jooksul on roosiokste vahele jäänud kasvama mullast tekkinud pookealuse (s.o kibuvitsa) oksad, mis nüüd vohavad;
2. talvepakane on kultuuroksad üldse hävitanud ning kasvavad ainult kibuvitsad.
Esimese variandi puhul lõigake kibuvitsaoksad nende alguskohast maapinnas ära ja andke sellega roosiokstele võimalust oma ilu näidata. Teise variandi korral juurige kogu põõsas välja, kui just kibuvitsapõõsast kasvatada ei soovi. Samasse pesasse ärge enne korralikku mullavahetust uut roositaime istutage või leidke uuele taimele teine koht.
mil: 2004-07-29 15:47:22
minul sama mure roniroos üle 20.a. vana, 1/3 on läikivate lehtedega ja kaks punast õit külles, 2/3 on tuhmide lehtedega ja puanseid õisi täis, mida soovitate teha ,kui 2/3 on tõesti kubuvits,siis on ta ju päris kena,6.a. ei ole keegi roosi hooldanud.
NE20: 2007-10-28 16:02:34
Mulle kingitud roos hakkas võrseid ajama. Kas ja kuidas neid kasvama panna saab?
merli: 2009-08-26 09:36:15
Tere, kuna ei oma häid kogemusi rooside alal tekkis järgnev küsimus: kas need kibuvitsa oksad hakkavad välja kasvama roosi istiku ümber?
kalamaja: 2009-08-26 09:57:34
Mina tean, et kibuvitsa võsundid hakkavad kasvama poogitud (silmastatud) roosi pookekaeluse juure küljest või altpoolt pookekohta juurekaelal. Neid ei lõigata, vaid rebitakse ettevaatlikult ära. Lõikamine astimuleerib kasvu. Need on teoreetilised, raamatutest saadud teadmised. isiklik kogemus puudub.
theodora: 2009-08-26 10:04:23
Minu teadmise ja kogemuse järgi tuleb nad jah ära rebida ja siis enam uut ei kasva.Mul omal kogemus,kuna pookisin ise roosi kibuvitsa oksa külge ja alguses oli mitu haru kibuvitsa oksi,aga ärarebimisel uusi ei tekkinud,nii et nüüdseks on see ikkagi roos.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.