Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

püstine maasikapeenar

Teema Lisatud
mann: 2007-05-09 15:08:01
olen näinud õpetusi, kuidas teha püstist peenart (kastidest, rattakummidest vm. torn, kus maasikate kasvuks pilud sees) ja tahaks oma pere tarbeks selle rajada. (ruumi kokkuhoid, vähem rohimist jne.)seda peab vist kastma ja talveks kinni katma, kas kellelgi on kogemusi? millal on õige aeg teda talveks katta ja kevadel kate eemaldada? kui palju/tihti kastate? Õpetuses öeldi, et alt hermeetiliselt sulgeda kilega, kas nii ei teki üleniiskumise oht?
aiatark: 2007-05-10 08:23:43
põhjas peavad ikka olema avad liigvee väljatulekuks.
akinna30: 2007-05-10 08:33:26
olen kaks aastat katsetanud,puutünnis kasvatamist.ümber tünni tegin augud,panin taimed sisse ja täitsin mullaga. talveks katsin ka aga mõlemad aastad on külm taimed ära võtnud.
mann: 2007-05-11 12:48:17
kõige rohkem muretsengi selle pärast, kuidas ja millal katta. kohe, kui päevane temperatuur langeb alla nulli? ja kui varasele külmale järgneb kuudepikkune soojaperiood, nagu möödunud talvel, hoian ikka katet peal? mille järgi ma kevadel otsustan, et kate ära võtta? kas hilisemad kevadkülmad ka ohtlikud?
rannapiiga: 2007-05-11 23:04:52
kasvatasin maasikaid autokummides kolm aastat ja leidsin selles meetodis palju puudusi-raskusi talveks katmisega, kõrgema torni korral (7 kummi) vajub viltu ja on väga raske korralikult läbi kasta, sipelgad kipuvad torni pesa tegema ja neid on sealt raske minema saada. pigem soovitan proovida püramiidikujulist maasikapeenart- lihtsam talveks katta ja ka kastmisega on vähem muresid. minu tornis igatahes läksid kõik maasikad välja.:(
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.