Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Fairy taimekaitseks

Teema Lisatud
Maiu: 2010-02-07 19:27:53
Paljud inimesed kasutavad rohelise seebi asemel nõudepesuvahendit Fairy aiakahjurite ja haiguste tõrjeks. Lugesin siit foorumist seda soovitust mitmest kohast. On öeldud, et kasuta nõrka lahust. Mart Ojasalu on kuskil öelnud, et ka Mayeri nõudepesu vahendit võib rooside jahukaste vastu kasutada. Siit küsimus: mis vahekorras tuleks veega lahjendada (umbes mitu ml liitri kohta)?
Mart Ojasalu: 2010-02-08 10:25:28
Nõudepesuvahendid ei ole taimekaitsevahendid, kuid aiapraktikas saab neid kasutada lenduvate eostega seenhaiguste leviku pidurdamiseks. Nõudepesuvahendid sisaldavad pindaktiivseid aineid, mis märgavad roosilehe pinda ja moodustavad sellele õhukese nähtamatu kile. Tavaline vesi moodustab roosilehtedele vaid eraldi asetsevad piisku. Pesuaine moodustatud kile kleebib lehe pinnal asetsevad jahukasteseene lenduvad eosed lehepinnale kinni ja pärsib nii seene levikut. Nõudepesuvahendid ei ole toksilised ja pritsimislahuseks sobib 10 ml ehk üks dessertlusikatäis 5 l vee kohta. See kehtib nii Fairy kui kodumaise Mayeri kohta. Sama toime on ka piimal, kui 5 l vee kohta lahjendada 1 teeklaas piima (200 ml). Piimas sisalduv liimaine kaseiin tekitab samuti õhukese kleepuva kile, kuid lehepinnale jäävad nähtavad laigukesed. Mõlemal juhul on tegemist lehehaiguste levikut pidurdava ja pärssiva abinõuga ja mitte keemilise taimekaitsevahendiga.
Liisi103: 2010-02-09 12:55:04
Kas nõudepesuvahend taimedele halba ei tee, kuna sisaldab kemikaale, mida isegi inimkäsi ei peaks tunda saama?
Huvituja: 2010-02-22 10:42:26
Mul on Fairyga selline kogemus-pudel sai tühjaks,aga midagi sinna pudeli põhja ju siiski valgus.Mul jälle parajasti tekkisid röövikud kressidele,kõik söödi auklikuks.Valasin siis selle pudeli vett täis,arvasin,et see ei saa olla kange.Lahti sain nii röövikutest kui ka kressidest kui olin saadud lahusega lilli pritsinud.Pärast sellist üllatust pesen nõusid Mini-Riski nõudepesuvahendiga!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.