Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

lumeroos

Teema Lisatud
uubik: 2007-04-25 16:17:03
Tere! mul on kaukaasia lumeroos,mis hetkel kenasti õitseb. Ta on mul männi all. Tahaks teda kuhugi püsikute peenrasse istutada. Kuna oleks hea see töö ette võtta? Peale õitsemist? Kas ta siis järgmisel aastal õitseb mul? Hetkel pole väga suur põõsake. Alles 2 aastat saab juunis istutamisest.
Betula: 2007-04-26 08:43:05
Lumeroos just hästi ei taha ümberistutamist. Tee seda suure mullapalliga. Olen üsna vana lumeroosi ümber istutanud ja jäi ellu, isegi ei põdenud.Parim aeg oleks ilmselt augustis kui õhuniiskus suurem ja jõuaks sügisel korralikult juurduda. Kasta korralikult ja kuiv ilma puhul ka hiljem.
uubik: 2007-04-26 11:13:30
meil siin pae peal on mullakiht umbes 15cm,sellepärast tahakski teda püsikute juurde tõstetud peenrasse ümber kolida. Nii et suure mullapalliga see toiming ei õnnestu. Aga üritan ehk tõesti augustis. Tegelikult saaks ta omale paremad tingimused kui praegu. Päris ilus on. Mulle meeldib.
Kats2: 2007-04-26 22:50:41
Kui vähegi viitsid kastekannu kasutada võid ka varem ümberistutada.Kohe peale õitsemist ja suure mullapalliga.Nii palju kui seda hetkel õnnestub säilitada.Sa ei kavatse teda ju poolitama hakata.2 aastane taim on veel nii pisike ,et elab selle kolimise ilusti üle. Iseasi kuidas talle sobib see uus pakutav kasvukoht, eks ta ikka poolvarjus kindlam ole- ei teki kevadel lehtedel päiksepõletusi.
sininokk: 2008-07-20 13:32:44
Kas keegi on lumeroosi seemnetest püüdnud paljundada. Korjasin lumeroosi seemneid, aga ei tea millal neid peaks mulda pistma.
Helianthus: 2008-07-20 18:24:25
Ka mul on lumeroosi seemneid ja neid tuleb panna siis kui talv juba ukse ees, siis tuleks seemned külvata potti ning hoida toasoojas ligikaudu 20 kraadi juures 3 kuud, siis aga külmkapis (umbes 4kraadises temperatuuris). Tuleb silmas pidada, et külmkapis võivad taimed tärgata juba kuu pärast, kuid tärkamine võib aega võtta ka kuni 3 kuud. Potti tuleb mõistagi kasta ning jälgida, et arenema ei hakkaks hallitus, mille vältimiseks on soovitav kasutada külvimullana turba ja liiva segu 3:1, mis ei ole hallitusele eriti vastuvõtlik. Külvamata seemned hakkavad vähehaaval hukkuma ning kaotavad eluvõime hiljemalt aasta jooksul. Tõusmed pikeeritakse ühe-kahe pärislehe staadiumis ca 20 cm vahedega poolvarjulisele kasvukohale ning augustis-septembris võib need istutada alalisele kasvukohale. Õitsema hakkavad taimed 3 - 5 aastaselt, kuid valitud sorditaimed võivad õide puhkeda juba teisel kasvuaastal. See taim vajab stratifitseerimist, või mingit külmas hoidmist, Palun Väga!
sininokk: 2008-10-23 00:00:21
Tundub,et seemnetest paljundamise võin ära unustada.Avastasin ,et peenral, kus lumeroos kasvab,on kolm väikest lumeroosi taime kasvamas,ilmselt ikkagi seemnetest.Kas kevadel võin neid õigesse kasvukohta ümber istudada ja kas keegi teab, mitme aasta pärast need taimepojakesd õitsema hakkavad
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.