Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

vanad marjapöösad

Teema Lisatud
aednik0001: 2007-04-16 11:34:35
Algaja aednik nagu ma olen. Suvilas, mis asub elukohast kaugemal, kasvab umbes 20 marjapõõsast, millest ümberistutamise või uute istikute istutamise teel jätaks alles 4 põõsast. Vanade põõsate rea asemele tahaks istutada hoopiski ungari sireli ja ebajasmiini heki. Kas kellegil on kogemusi, kui raske ja kas lausa mõtetu töö vanade põõsaste väljajuurimine või saab lihtsamalt: piisab pealt põõsa mahasaagimisest? Või on nad nii elujõulised, et hakkavad hekipõõsast läbi kasvama? Mida soovitate? Sest lõputult marjamahla tegemiseks pole lihtsalt aega ja ka suvila kaugus seab piirib sellele tegevusele. Aitäh vastuse eest!
Aiatark: 2007-04-16 15:48:02
Okste maapinnalt äralõikamisest pole kasu, juurekaela pungadest kasvavad uued võrsed. Ikka on vaja välja juurida, kuid mitte väga sügavalt ega kaugelt.
Alma: 2007-04-16 17:54:33
Väljajuurimine ei olegi nii raske,kui on võimalust ja piisavalt ruumi kasutada väljasikutamisel traktori abi.Endal tuleb küll veidi kaevata ja põõsale tross või ka jämedam köis ümber sobitada.Meie likvideerisime sel moel iidvana mustsõstraistanduse.
stuart: 2007-04-18 00:26:42
Palju oleneb ka maapinnast ja p66sastest endist, ise on paar iidvana p66sast suhteliselt madala mulla pealt ka labidat, harki ja musklij6udu kasutades p2ris h2sti k2tte saanud.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.