Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

lilled killustikumultsiga peen

Teema Lisatud
sigridko: 2007-04-15 21:11:16
Öelge, kas lilled(nt tulbid, krüsanteemid, daaliad) kasvavad ka killustikumultsiga peenras või peaks nn. lillpeenar olema ilma multsita?
Betula: 2007-04-16 08:45:40
Lilled kasvavad igasuguse multsiga peenras, kui vaid õigesti on asi lahendatud. Graniitkillustiku puhul ei muuda mults mulla pH-d, kuid lubjakivi muudab kasvukeskkonda leeliselisemaks. Probleemi näen siin hoopis selles, et killustikumults seguneb kergelt mullaga ja siin peaks kasutama mingit peenravaipa multsi all. Selleks sobivad isegi ajalehed kui kangaid ei taheta, kuid ajalehed mädanevad kiiremini ära, samas niiskest ajalehest tulevad tulbitõusmed kindlasti läbi, juhul ka kui nt. mutid on sibulad ümber paigutanud.Mingisugune looduslik mults on alati hea, ise kasutan lillepeenardes turvast, millele segan lehtpuu tuhka juurde. Eelmisel suvel oli see vajalik suvise põua puhul-kasta tuli palju vähem. Ka nt.tulpide talvitumisele mõjub hästi, ja orgaanilise aine probleem on lahendatud. On ka veel teisi lood. multsaineid,nt. adru ja saepuru, puulehtede heksel (tammelehed, enamus muid lehti kõduneb liiga ruttu).
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.