Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

KASVUHOONE OST-MÜÜK

Teema Lisatud
Betula: 2009-03-15 14:17:16
Kui talveks kasvuhoonele kile peale jäetakse, on kõige tähtsam, et lumi sealt ise maha variseks. Selleks on effektiivseim kaarjas kuju.Eelmine oli tavaline püstise seina ja kolmnurkkatusekujuline. Selle puitkonstruktsiooni vajutas ühel aastal lumi lömmi nii, et kile jäi ise terveks.Kuigi oli 5x5 lehisepuidust. Meil meespere keevitas nüüd metallist kaared kokku. Neil on horisontaalselt puidust liistud, mis kaari omavahel ühendavad ja kilet toetavad. Mida vähem kilel ühenduskohti ja liiste peal, seda parem. Kilet tuleb lihtsalt sooja ilmaga korralikult trammi tõmmata ja mulla alla vakku otsad kinnitada. Nagu Ahto soovitas. Kile vahetus peaks siis suvel soojema ilmaga toimuma, et korralikult trammis oleks. Päikesevaeste suvede korral kestab korralik kile kuni 7 aastat. Niisuguse kaarja konstruktsiooni puhul küll tuleb kasvuhoone küllalt kõrge, kuid siis langeb sealt ka sula lumi iseenesest alla ja õhkugi on sees tunduvalt rohkem. Sellega seoses vähem ka taimehaigusi ja viinamarjadelegi ruumi.
theodora: 2009-03-16 14:20:35
Issand,ma olen ostnud iga aasta uue kile,sest vana on alati lõuna poolt katki ja viimased aastad olen ostnud kogu aeg Bauhofist ja nimelt kasvuhoonekile.Ma ei teadnudki,et ka selliseid kilesid on olemas,mis mitu aastat vastu peavad.
Betula: 2009-03-16 17:09:24
Meil siin, Tartus, on ammustest aegadest tehas olemas, kes korralikku kilet on tootnud. Vaid tehase nimi vahetub aeg-ajalt.Kas ta küll tänasel päeval veel elus on? Eelmisel aastal küll oli ja müüs oma hulgilaos ka kilekotte jm.toodangut. Teenindaja oli väga lahke härra, kes kõigile paraja jupi rullist lõikas. Need sinakad kiled peaksid need UV kaitsega olema.Kilet ostes ikka küsi täpsemat infot. Selline pidas kunagi ka selle lumeraskuse vastu, mis puitkonstruktsiooni lössi vajutas.Kile oli siis kindlasti juba mitu aastat vana.
hailie: 2010-03-30 18:02:17
Küsimus Otile kasvuhoone Datšnaja 2DUm kohta. Nagu ma aru saan, siis on vene inimestega tegemist, et kuidas suhtluse nendega kulges? Kas kasvuhoone karkass on piisavalt tugev, et kui talvel nt. natuke lund peale sajab? Ette tänades!
isalovi: 2010-04-03 18:55:11
Datšnaja passis on kirjas, et paks lumekord on soovitav mahalükata ja talveks soovitatakse panna alla puidust lisatugesid karkassile (no kui näiteks panete kasvumaja suvekodusse kus pidevalt asi kontrolli all pole). Väikest lumekirmet loomulikult alla pühkima ei pea. Endal veel kogemus puudub, sest ootab maa sulamist, et saaks hakata kokku monteerima.
Ahto: 2010-04-05 11:06:22
Pean siin enda sõnu sööma hakkama. Selle aasta lumerohkus sai minu kasvuhoonest jagu. Ka vanemate tihedama karkassiga sarnast tüüpi kasvuhoone oleks kokku vajunud kui pidevalt poleks lund pealt ära lükatud. Olen näinud veel vähemalt kahte sellise plekkonstruktsiooniga kasvuhoonet mis sel talvel sisse vajunud lume raskuse tõttu. Aitab! Pole nii rikas, et osta "odavaid" asju. Sel aastal lähen teist teed, ostan spetsiaalse torupainutaja ja fittingud ning teen korraliku toruraamiga kasvuhoone.
vatsla001: 2011-03-19 09:17:17
Ei soovita neid Edoksi firma poolt pakutavaid Datsnaja jt kasvuhooneid.Aprillis ostsin,esimese lumega kukkus kokku, kuigi ajasin lund maha ülepäeviti.Karkass ei pidanud vastu, murdus nagu tikk katki.Muidugi olen ise süüdi, et meil on tuul ja sajab lund
karri: 2011-03-23 10:09:47
olen vatsla001 täitsa nõus .ostsin kah sellise kilega kasvuhoone .esimeseks sügiseks oli kile lihtsalt täiesti pude .järgmine kevad ostsime siis uue tugeva kile aga talvel esimese lumega vajus kogu kupatus kokku .isegi moonikani ei püsind .nüüd mõtlesime osta plastikuga .kas kellelgi on kogemust ,kas see peab ikka talvele vastu?valisin sealt välja aafrika nimelise .palun andke teada ,muidu jäängi neid ostma .
Ahto: 2011-03-23 17:57:33
Ärge neid plekist kasvuhooneid jumala pärast ostke! Kui on keskmine või lumerohkem talv, siis need vajuvad kokku. Raamistik ei kannata absoluutselt koormust. Ise ostsin eelmine aasta siit ******* fittingud ja ehitasin ise torudest suure kasvuhoone. Kaared lasin painutada. Terve talve oli kasvuhoone ilma valveta ja alles mõned päevad tagasi käisin esimest korda alates sügisest vaatamas. Kõik oli korras. Kahetsen, et kohe korraliku ei teinud!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.