Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

mesilased

Teema Lisatud
Tiina: 2004-06-28 09:50:14
Oen juba aastaid hädas naabriga kes peab mesilasi.Nimelt on minu krundi piirist a;10 meetri kaugusel 25 mesitaru.Loomulikult elame kõik oma perega juba paanilises nöelamishirmus.Sooja päikesepaistelise päevaga ei julge keegi peenraid rohima või rehaga vehkima minna.Kas on olemas seadust kes mind sellises olukorras kaitseks?Koera ju ei tohi vabalt minu krundile lahti lasta,aga mustmiljon mesilast lendavad nagu peremehed?
Aiatark: 2004-06-29 00:26:24
Seda probleemi on üsna keeruline lahendada. Lähim seadus, mis aia- ja maanaabrite suhteid reguleerib, on Asjaõigusseadus www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=751823. Seal on juttu küll taimedest, kuid sõna mesilane pole mainitud. Kui tarud asuvad mesiniku maa peal ning omanik peab mesilasi rahumeelsel eesmärgil, ei saa ka kohtukull talle seda tegevust keelata. Kui aga putukad kipuvad ümbruskonna elusolendeid lausa sagedasti nõelama, on võimalus ka seadusemehi appi kutsuda. Mesilaspered ei ole kaugeltki kõik ühe vitsaga löödud. Õelad on üldjuhul segaverelised. Kutsemesinikud ohjeldavad oma hoolealuseid tõupuhastusega, s.o hoiavad pered puhtatõulistena. Taolised mesilased ei ole sugugi agressiivsed ning lasevad lähikonnas rahumeeli nii kahe- kui neljajalgsetel ringi liikuda. Kui aga mesinik "laseb tõuaretuse käest", on kuri karjas.
Olen mesilastega 25 aastat tegelnud ning ka taoliste probleemidega kokku puutunud. Siiani ei ole mesilastega seoses naabritega lahendamatuid olukordi ette tulnud (et ühel oleks tulnud mesindamine lõpetada või teine oleks ära kolima pidanud). Olukorra põhjalikumaks vaagimiseks võite helistada toimetuse telefonil 684 5694.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.