Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

maakivikelder

Teema Lisatud
aednik2: 2007-01-20 12:43:21
selline idee, tahan katta maakivi keldri maakividega. seal kasvab praegu ka natuke umbrohtu. mürke kasutada ei taha. müügil on peenrakatteid ja kilesid. mida täpsemalt laotada kivide alla, et umbrohi läbi ei kasvaks ja kannataks ka peal kõndimist nii, et kivide all kate katki ei läheks
kaarel20: 2007-01-24 22:16:57
Kui sa kile alla paned,kivid peale, siis istuta veel kivide vahele madalaid taimi(nt.kivitaimlaid)
aednik2: 2007-01-27 19:57:03
mul on kelder suurte pärnapuude all, kas sinna tasub taimi istutada?
anka: 2007-01-30 15:04:05
kui suured need maakivid on? mul tunne, et see asi küll hea välja nägema ei hakka. pane kive sinna ikka hõredamalt ja vahele istuta pinnakatteks kadakaliike. muidu jääb üks mausoleum.
Peeter: 2007-01-30 21:28:45
Olen sarnase probleemiga kokku puutunud üht mahapõlenud laudast järelejäänud kivihunnikut haljastades. Senised kogemused ütlevad, et - mingit riiet ega kilet vaja pole - maakivid tuleks panna nii tihedalt (erinevalt anka soovitusest), et nende vahele mahuks parasjagu soovitud taimi istutada. Küll taimed aja jooksul kivid kinni katavad. Kivide alla ja vahele tuleks panna just sellist mulda, mida sinna istutatavad taimed armastavad. Igasugune ülearune vaba mullapind tekitab hilisemaid probleeme umbrohuga. Ei oska ette kujutada, kui varjuline see pärnadealune on, aga luuderohi ja igihali kasvavad ka poolpimedas. Kui koht just lausa kottpime pole, siis kasvavad suurepäraselt ka Fortune'i kikkapuu ("Emerald'n'gold" on imeilus) ja Dammeri tuhkpuu (aga sellele ei meeldinud möödunudaastane kole talv). Kui mõne külje peal on valgust rohkem, on taimede valik enam-vähem lõputu.
aednik2: 2007-02-01 17:39:08
ankale: keldri peale on ehitatud varjualune istumiseks ja kelder on mäe kõrval nii, et näha on ainult üks neljandik keldrist 2meetrit.ja kivid kavatsen panna umbes 17 cm läbimõõduga. päike paistab sinna umbes kaheni. ma teengi vist nii, et istutan kiviktaimla lilli kivide hulka. aitäh teile kõigile vastamast!
diletant: 2007-02-13 12:46:54
mina panin kivide vahele peaaegu et kruusa, mis umbrohtudele eriti ei sobi ja kiviktaimla taimed rahus kasvama jätab.
anka: 2007-03-01 08:32:26
jah, kivid on tõesti suht väikesed, st.neid ei saa eriti hõredalt panna. arvasin, et tegu äkki suurte lahmakatega. kiviktaimla taimedega on see lugu, et nad tahavad palju päikest, tuleb vaadata, kes pärnad valgust ära ei võta. kui on nii, siis saab tõesti ka pindakatvaid varjutaimi kasutada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.