Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

immutusvahendid

Teema Lisatud
A: 2004-06-21 20:42:52
Kui puutünni istutada taimi, siis mis peaks enne tünniga tegema...........mis sinna põhja panna, väljastpoolt kuidas immutada või hooldada.....puit ju ikkagi
Aiatark: 2004-06-22 19:20:21
Tünnilauad tuleks immutada nii seest kui väljast looduslike õlide või vahadega, mis keskkonnasõbralikeks tunnistatud. Uurisime mitmest suurest värviärist puiduimmutusvahendite sobivust taimekastide jaoks, kuid valdavat ei oska (või ei julge) poemehed soovitusriski enda peale võtta.
Siiski osutus vähemalt üks vahend juhise järgi sobivaks. Osmo Color toodetel on öeldud järgmist: kuivanult ohutud inimestele, loomadele ja taimedele. Tooted ei sisalda sünteetilisi mürkaineid ega säilitusaineid. Tooted täidavad EURO normi EN 71.3 nõudeid, seda kõikide õlivahade- ja värvide osas, (näiteks mänguasjade turvalisus). Puidu sinetumise ja pehkimise vastu on toodetes kasutatud sinerõika mahla. Kõik Osmo Color tooted baseeruvad puhastatud ja uueneval taimse päritoluga toorainel: carnaubavaha, candelillavaha, päevalilleõli, linaõli, parafiin, sojaõli ja karuohakaõli. Kirjelduse järgi tundub küll ohutu. Tünnil võib kiletada siseseinad, kuid põhjast peab vesi välja pääsema. Seega peaksid olema põhjas või nurkades augud ning põhi drenaaêikihiga kaetud.
küsija: 2006-06-20 14:46:43
Kas kellelgi on kogemusi puidu immutusvahendite osas?
katt: 2006-06-21 23:55:16
Mina olen teinud niimoodi - tünni sisse prügikott, ülemine serv kas kahepoolse teibiga või siis klambripüstoliga kinni, alla pisikesed augud, et vesi saaks välja voolata. Ühel tünnil juba 6 aastat vastu pidanud. Immutada või töödelda võid välimist külge.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.