Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

taimekaitsevahendid

Teema Lisatud
ylletohv: 2006-11-01 15:29:42
Kust on võimalik osta Neem-Azali,Pegasus,Calipso,Mervik2Figa väiksemates kogustes?
Setu: 2006-11-03 08:21:52
Pegasust ja Calipsot ei või sisse tuua. Seoses sellega ei või ka müüa. NeemAzal-T/S Väikseim pakend oli vististi 100ml. Aga külasta Seltereti seal nägin palju erinevaid insektitsiidide ja fungitsiidide 2ml. pakendites.
Alnus: 2006-11-13 22:25:04
Mavrik2F ei pidavat enam maale toodama
Setu: 2006-11-14 13:34:40
Võib sisse tuua seisuga 05.10.2006.a
Aiatark: 2006-11-14 22:53:00
Taimekaitsevahendite koondinfo leiad siit...
lehevaksik: 2017-02-19 14:17:39
Kuulates tänast, s.o 19.02.17 „Aiatarga” saadet tekkisid minus küsimused: * mille alusel küll määratakse mürkide sobivus ehk siis kas neid tohib kasutada vaid tõendiga põllumees või tohib ka väikeaiapidaja? Sellise vägivaldse jaotuse puhul jääb mulje, et mesilased ja teised kasulikud putukad elavad AINULT väikeaedades ja kui nendes keemiat kasutatakse siis surevad nad ära. Minu meelest mesilased jt mutukad elavad ka suurtel põllumassiividel ja kasvu- hoonetes. Seal siis putukad ei saa kahjustada? * miks propageeritakse kasutama AINULT looduslikke vahendeid? Kangesti kiidetakse Neem-Azal ja teisi mürktaimede preparaate. Raamatute järgi on need tõhusad vahendid aga paraku on karm reaalsus midagi muud- lehetäid, kedriklestad jt kahjurid vaid irvitavad nende peale ja kahjustavad taimi suure hoolega edasi. Ainus vahend, mis nad vähemalt mõneks ajaks eemale peletab on nõgese-küüslauguleotis, millele lisatud rohelist seepi. Minu arust ikka peab taimekaitses olema koos nii OSKUSLIK keemia kasutamine kui ka looduslikud vahendid. Muidugi kõige parem tõrjevahend on hoida oma aed kahjuritest pidevalt puhas, hooldades taimi nii, et kahjurite elu oleks ebamugav. Kuid selge on ka see, et inimesel, kel on väike aiamaalapp, peab tegelema ka teiste töödega- ei saa kogu aeg aias toimetada. Sellest lähtuvalt tuleb kasutada ka vahel karmimaid meetmeid kahjurite tõrjeks. Pealegi- ülikarm mürkide keelamine toob kaasa selle, et inimesed hakkavad preparaate välismaalt ostma. Otsene sarnasus Lätist viina ostmisega.
keldrikakand: 2017-02-19 18:13:52
kuulsin ka just seda sama saadet ja mõtlesin peaaegu samu mõtteid. Väike aiapidajate lapikestelt saab nüüd mõni mesilastepere söönuks. Samas tuuakse sisse suurte tegijate poolt igasugu bakterite ja tundmatute röövikutega taimi ja vilju, meile korrutatakse- see pole kahjulik inimorganismile. Neist tuleb ju mingil määral siiski taasringlust- komposteeritakse jne. Varsti tuleb mahetoodangut kõige rohkem peljata.
dramaturg: 2017-07-02 11:36:43
Taimekaitsevahendite teemal räägiti 30.06.2017 saates "Aedniku aabits". Väga hästi seletati lahti, miks on mürkide kasutamine koduaedades ohtlik, eelkõige inimesele endale. Samas saates rääkis looduslikest taimekaitsevahenditest Eesti taimeteadlane Luule Metspalu, kelle sulest ilmus hiljuti superhea raamat "Taimedega kahjurite vastu". Link saatele on siin: http://kanal2.postimees.ee/pluss/video/?id=74307
Keit: 2017-07-18 21:32:01
Daramaturg, nägin seda saadet, kogu sealne jutt oli sinisilmsetele. Eriti naeruväärne oli jutt, et mõni vanaema ei näe väikest hoiatusteksti lugeda, kasutab mürki valesti ja seetõttu tuleb vahend ära keelata?! Metspalu jutt oli muidugi tark ja kena, aga kes neid võtteid juba proovinud on, see teab, et töölt tuleb ennast lahti võtta, et oleks aega erinevaid leotisi kokku kaaluda, segada, keeta ja siis pritsida keskonnas, kus mõni kahjur juba lausa sööb taime, mis kõikide raamatute järgi teda peletama peaks! Ahjaa, ära on keelatud isegi looduslik tõrjevahend Neko!!
krooksuja: 2017-07-19 14:55:28
Nende taimekaitsevahenditega on üldse üks imelik lugu. Kasutada ei tohi aga ma ei usu ilmapeal, et maasikad, need suured ja uhked punased, mida müüakse turul, on kaitstud mingite leotistega. Ikka mürkidega. Ilma mürgita pole ma juba mitu aastat maasikaid saanud. Ja mu oma põld, mis rendile antud ja kus kasvatatakse toiduks vajalikku, kui palju käib seal masinaid igasuguste pritsidega, see on uskumatu.Pean jälle ütlema, et vanasti küll niiviisi maad ei sõtkutud, ei trambitud seal peal.Mürgid, väetised ja jumal teab, mis kõik veel.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.