Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

pähklipuu

Teema Lisatud
NAISINIMENE: 2006-10-30 17:08:24
Minu aias kasvab hall pähklipuu (või on mandzuuria?). Mure on selles, et kasvab liiga hästi. Aastane juurdekasv on umbes meeter. Niimoodi ei mahu aeda varsti enam midagi. Kas seda puud on sobiv piirata, näiteks kõiki võrseid tagasi lõigates? Ette tänud!
kaarel20: 2007-01-17 20:26:57
ma arvan, et kui sa lõikad pidevalt, hoides uht pikkust, siis ta läheb lihtsalt tihedamaks ja ilusamaks
Peeter: 2007-01-17 22:04:59
Üldiselt ei soovitata pähklipuid pügada, ehkki nad pidavat seda päris hästi taluma (andmed paraku ainult J.nigra kohta).Kui pügamine tõepoolest hädavajalik on, tuleks seda teha millalgi südasuve ja varasügise vahel. Asi on selles, et pähklipuud kipuvad kevadepoole palju mahla välja ajama (nagu ka näiteks kask ja vaher), ja see pole nende tervisele teps mitte hää.
TonuPloompuu: 2007-01-31 00:28:18
Olen näinud pügatavaid manžuuria pähklipuid - eriti kena tulemust ei saa. Tihedamaks ajada neid pole erit suurt lootust - tegemist on valgusnõudlike puudega ja liiga tihedalt kasvavad võrsed-oksad surevad kiiresti välja. Ka lähevad vigastustest tal kergesti sisse poolparasiitsed seenhaigused (valimatud tavalised puitu langundavad seened). Ilmselt on häda selles, et aed on sellise suure puu jaoks väike. Tõenäoliselt on kenam loobuda puust kui teda pidevalt vaevata ja asendada mõne väiksemakasvulise või põõsaspuuga.
Helianthus: 2009-08-13 10:46:47
Kas kusagilt on saada mandžuuria pähklipuu seemneid (pähkleid)?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.