Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

tüvel tuhkpuu

Teema Lisatud
maderi69: 2006-09-20 09:52:11
Palun nõu. Muretsesin endale kaks ~meetrisel tüvel tuhpuud (cotneaster int. "Silver Shadow". Tahaksin nad istutada aiapottidesse. Aga mis saab talvel? Pottides nad vist hukkuvad. Kas toon tuppa? Kas nad toalillena elavad ka talve üle? (nagu araukaaria)Kas nad kasvaksid ka kütmata koridoris kus temp. peaaegu nagu õues?
anka: 2006-09-20 09:59:50
ta võib külmaga hukka saada küll. mina talvitasin oma terveservalist paju 'Hakuro Nishiki'´t eelmisel talvel suures plastpotis kinnises ruumis , kus aga külm siiski sees oli. Eelmine talv oli ju jube, samas lõikavat tuult seal ruumis polnud ja kevadel polnud pajul häda midagi. kavatsen teda ka eeloleval talvel samuti hoida.
Aiatark: 2006-09-20 10:23:43
Meie oludes on puudel-põõsastel sügistalvel loomulik puhkeperiood, mis eri liikidel eri pikkusega. See saab tavaliselt aasta lõpus läbi, siis algab väljas madala õhutemperatuuri tõttu sundpuhkeaeg. Toas olles hakkaksid aga taimedel pungad paisuma ning nad läheksid seega kõige pimedamal aastaajal lehte. Sellega oleks taime aastarütm täiesti sassis, mida aga ei soovita mitte. Nii et potituhkpuud tuleks hoida ületalve keldris või mujal külmas ruumis.
maderi69: 2006-09-20 21:19:59
Aitäh vastuse eest, aga kas see kelder või mõni teine külm ruum peaks olema siis ikkagi valge (keldris on ju tavaliselt pime)Parim on siis ikkagi külm koridor? Aga kas ta ära ei külmu kui koridoris on sama külm kui õues? (ikkagi potitaim)
Aiatark: 2006-09-20 22:13:07
Kui taimel on puhkeperiood, siis võib ta vabalt pimedas ruumis olla. Puukoolides säilitatakse suur osa istikuid ületalve pimedas hoidlas. Nii et kui nullilähedase temperatuuriga kelder olemas, võiks sinna panna.
loviisa: 2007-03-21 21:31:55
istutasin eelmisel kevadel tüvel tuhkpuu. tavalise tuhkpuu hekk on ammu olemas ja selle ületalve pidamine on lihtne. aga tüvel tuhkpuu igaks juhuks katsin talvekatte-kangaga (nii igaks juhuks), kuna ta ei lasknud sügisel lehti maha nagu mu tuhkpuu hekk. nüüd on lehed pruunid. milles asi? mida tegin valesti? kas ta on külmaõrn? kas on igihaljas?
Aiatark: 2007-03-23 08:42:21
Igihaljas ei ole, külmaõrn ei tohiks ka olla, valesti vist ei teinud ka midagi. Nüüd jääb oodata, kas pungad hakkavad avanema. Võib ka üksikuid pungi ära murdes vaadata, kas on seest rohelised.
loviisa: 2007-03-23 11:02:30
aitäh. sain lootust. oks murdes on tõesti elus. jään pungade puhekmist ootama.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.