Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õiejäänuste eemaldamine

Teema Lisatud
Enely: 2006-06-09 10:24:19
Olen kuulnud et suvelilledel tuleb närtsinud õied eemaldada, et nad rikkalikumalt õitseks. Aga kusagil ei ole kirjas, kus maalt need ära tuleb lõigata. Kas näiteks petuunial võib närtsinud õie lihtsalt ära tõmmata või peab altpoolt lõikama? Tänan vastuste eest!
Urmas Laansoo: 2006-06-09 10:33:50
äraõitsenud õite ärakorjamine või lõikamine on liigiti erinev. pelargoonil ära murda kogu õitsenud õisik koos õisikuvarrega. petuuniatel küll vart lühemaks lõigata ei maksa, sest varre tipust arenevad järk-järgult uued õiepungad/nupud (nupp on avanemata õis, pung embrüonaalne arengujärk). fuksial ka vart lühemaks lõigata õitsvatel taimedel ei maksa. fuksial pudenevad vanad õied ise, ära peaks murdma vaid arenemahakkavad marjad, need kurnavad taime ja õitsemine väheneb. kui aga lobeelia on õitsemist lõpetanud, võib tema varsi poole võrra lühendada, uutest noortest võsudest areneb uus rikkalikult õitsev taim. seega: petuunial võib vanad õied, mis ise tuulega ei varise, ära korjata.
Kadri: 2006-06-09 21:03:33
Mina olen petuunial ikka näpistanud õie ära tupplehtede tagant - vastasel juhul tõmban ju ära vaid kroonlehed, aga viljahakatis jääb alles ja taim viljub ning lõpetabki oma õitsemise. Varre ladvast uusi õiepungi ma muidugi ei näpista.
Elli: 2006-08-01 18:53:32
Ka mina teen nii. Aga kuidas on õige? Ja veel - petuunia lehed kipuvad hallitama. Mida teha?
hmmm...: 2006-08-01 23:24:07
kas lobeelia tahab kärpimist? Minu omad tikuvad varakault närbuma, olen selle koerte 'kirja' pannud, et ehk trambivad peal, aga... et peaks siis varsi lühendama?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.