Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

varased õitsejad

Teema Lisatud
Malle: 2006-04-15 17:45:46
11.juunil on oodata meie suvemajja palju piiritaguseid külalisi. Kas keegi oskaks soovitada sel ajal õitsevaid üheaastaseid lilli, mida annaks varakult istutada. Kui tulbid-nartsissid õitsenud ja pojengid veel ei õitse, on aed tühjavõitu.
aednik: 2006-04-15 17:55:25
Tuleb minna lihtsalt aiandusärisse või lillepoodi ja enim meeldinud välja valida,suvelilled pakuvad silmailu kogu suveks.
Budleia: 2006-04-15 20:23:47
Jah, ainult lillepoed aitavad. Istutad ripp-pottidesse või kujundad vanadest tünnidest, vankritest, kastidest "peenrad". Ma ei tea ühtegi taimeliiki, mis läheks isegi väga varase külvi korral õitsema juuni alguseks.
Juta: 2006-04-16 12:36:49
Võib istutada aedkannikesi suuremal hulgal ja mis värvi aga meeldib, õitsevad suurde suvesse välja ning on väga ilusad ja siis täiendada vahetult enne külaliste tulekut efektsete petuuniate või millega iganes! Kuna ka juunis võib veel öökülma olla, siis peaks vajadusel ööseks kattelooriga katma. Olen ka algul pottidega koos istutanud (siis saan kasvõi ööseks kuhugi kuuri alla tõsta...). Kastmisega tuleb siis hoolikas olla, sest muld potis kipub ruttu kuivama! Istutanud päriselt maha alles külmaohu möödumisel Kui aedkannikeste ( e. võõrasemade )rühmad aias õitsevad ja maja juures on rippuvad lilleamplid ning veel näiteks lillekastides, -pottides või välivaasides terrassil õitsevad lilled,siis peaks värvilist lilleilu olema külluslikult!Neid on ka öökülma puhul lihtsam katta ja sisse tuua. Pealegi on tõenäoline, et tänavu õitsevad sel ajal kindlasti ka tulbid ja ka nartsissid(oleneb küll kasvukohast), sest kevad hilineb.
Joosep: 2006-05-31 21:36:05
Tänavu on mul imeilusat värvi võõrasemad kuidas neilt seemet saada et järgmisel aastal ise kasvatada ja kuidas siis edasi toimida.
Urmas Laansoo: 2006-06-01 12:45:13
võõrasema seemet saab küll ise kasvatada, aga kui teil praegu õitsvad taimed on F1 põlvkonna hübriidid, siis järglaste seas toimub lahknemine ja enam nii ühtlast materjali ei saa. võõrasema hübridiseerub kergesti, kui on erinevad sordid lähestikku, siis järglased on hoopis erinevad, aga nende seas võib ka uusi põnevaid leide olla. võõrasema ehk aedkannike (Viola x wittrockiana) on juba ise hübriidne liik, ta on isetolmleja (mesilasi ega kunstlikku tolmeldamist ei vaja), kuid kui lähedusest tuulega kandub teiste sortide õietolmu, siis on järglaskond ebaühtlane, taimed on erineva kõrgusega, õitsemisajaga, õievärvi ja kujuga. eriti kergesti hübridiseeruvad lainelise kroonlehega sordid. võõraema seemnekasvatusel peab jälgima, et kupar ei avaneks, sest võõraemal on paiskviljad - kui seemned on küpsed, kupar avaneb ja seemned paisatakse laiali. Seemnete kogumiseks on õige aeg, kui kupar hakkab pruuniks muutuma, kuid pole veel avanenud. külvatakse seemned kas augustis avamaale (need tärkavad 1-2 nädalaga ja noored taimed talvituvad, vältima peab madalaid talvel sulaveega täituvaid lohukohti)) või jaanuaris-veebruaris kasvuhoonesse, et saada aprilliks õitsvaid taimi. mis on veel tähtis - võõraema seemne idanevus säilib 1-2 aastat, seemet ei ole mõtet pikaks ajaks ette varuda/osta.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.