Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

rahu-palmlehik (Cycas revoluta)

Teema Lisatud
Ketlyn: 2006-04-04 13:01:00
rahupalmil läksid osad lehed kollaseks, mida teha?
Aiatark: 2006-04-04 16:08:22
Kas kõne all on see taim: rahu-palmlehik?
Urmas Laansoo: 2006-04-11 11:40:47
Cycas revoluta - rahu-palmlehik on paljasseemnetaim. Kasvab aeglaselt, on kahekojaline, tema vili on isastaimedel käbi, emastaimedel koosneb paljunemisorgan megasporofüllidest ehk viljalehtedest. Lehtede kolletumisel on palju põhjuseid: liiga ere valgus, otsene päikesekiirgus, ülekastmine, liiga palav ruum talvel, väga pime koht ruumis, liiga tugev/kange väetiselahus, vale muld, lehtede nakatumine seenhaigusesse jm. Uus lehekodarik kasvab tavaliselt igal teisel aastal. Sulglehekesed on sissepoole/allapoole rullunud. Viljakandeikka (käbikandeikka) jõuab 40 aastaselt. Kui taim on lõunapoolse akna lähedal, tuleb teda alates märtsist varjutada või paigutada võimaluse korral ruumi, kus otsene päikesekiirgus lehti ei põleta. Järk-järgult harjutades talub rahu-palmlehik ka päikese käes kasvamist, kuid valgustingimusi ei tohi järsult/liiga äkki muuta. Tema kodumaa on Okinawa saarestik Lõuna-Jaapanis. www.tba.ee.
lootus: 2007-01-16 09:58:56
Palun infot kuidas ja kui palju peab kastma ja mulda vahetama suvel ja talvel Cycas revolutal.
helts: 2007-02-17 12:18:01
Tere, olen mures nimelt rahu-palmlehiku uute lehtede pärst. Eelmine aasta kasvas palmil neli lehte aga õnnetuseks venisid kõik lehed esiteks pikaks ja nende vikest lehtede vahe oli ka kohutavalt suur.Lõikasin siis need uued lehed ära. Nüüd see aasta on tulemas jälle uued lehed.Palun õpetage kuidas peaks palmi sellel perioodil hoidma ja kasvatama.
Ott: 2009-03-02 20:55:00
Ostsin just selle kauni taime.Mida peaksin tegema,kas kohe ümber istutama?Olen kuulnud,et lilled on müügis transpordipottides.
reetvali: 2010-02-16 16:35:01
Minu rahu palmlehik hakkas kuu aega tagasi lehti langetama. Käbist väljatuleku koht on pehmeks läinud. Ega ta ometi seest mädane. Lill on mul poolteist aastat muutumatult olnud. Kas saan midagi ette võtta või pean leppima kaotusega?
Katrin07: 2010-03-08 09:26:20
Vastab TÜ botaanikaaia palmihoone aednik Jaan Kotter: Rahu-palmlehikule (Cycas revoluta)meeldib kasvada valges, aga otsese päikese eest kaitstud kohas. Poest ostetud taimed võiks ümber istutada järgmisel kevadel, istutamiseks sobib näiteks palmimuld(istikuärides on spetsiaalsed mullasegud müügil). Noori taimi istutada ümber aasta või paari järel, vanemaid taimi harvem. Kastma peab seda taime pigem harvem, aga põhjalikult, talvel kord nädala-paari tagant, suvel vastavalt vajadusele sagedamini. Ülekastmine põhjustab taime mädanemist ja hukku. Et teada saada, kas taim vajab kastmist, on kõige kasulikum potti tõsta - kui pott on kerge, on muld kuiv ja vajab kastmist, kui pott on raske, on niiskust piisavalt. Väetada ainult kasvuperioodil. Kõige parem on kasutada osmogootväetisi - väetisegraanuleid, mis segatakse taime ümber istutades mulda. Lehtede venimise põhjuseks võib olla liiga pime kasvukoht. Lehtede langetamise ja tüve pehmeksmineku tõenäoline põhjus on ülekastmine. Hoidke taime kuivemalt, võite ka proovida ettevaatlikult "käbi" ülemise osa(kui see on pehmeks läinud) ära lõigata, vahel annab see tulemust.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.