Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

kändude hävitamine

Teema Lisatud
Liisu: 2005-11-02 08:49:21
Krundil käsil kiviaedade välja puhastamine võsast, kuid alles jäävad kännud, millest tahaks ka lahti saada. kuid välja juurimine ei õnnestu, sest juured kõik kiviaia sees ja all. ei taha kiviaeda lahti lammutada. Mis võimalused oleks veel kändude hävitamiseks, suurem osa vahtrakännud. Olen lugenud kemikaalidest, aga kas nendega võib kaasneda ka oht, et mürgid võivad maapinda mööda reostada ka kaevuvett, sest osades kohtades kännud kaevule suht lähedal. Oleks väga tänulik heade nõuannete eest. :)
Aiatark: 2005-11-02 08:59:07
Kui trükkida foorumi avakülje allservas olevasse otsingukasti sõna "känd", tulevad nähtavale foorumis olevad varasemad soovitused.
Liisu: 2005-11-02 09:21:56
Olen lugenud neid varasemaid soovitusi, aga kuna olukord nati keerulisem sest just kiviaia sees need kännud, siis välja juurimine masinaga ei õnnestu, sest sellega ei pääse ligi ja põletamine ka nati keeruline, sest kiviaedu kokku oma kilomeetri jagu ja ei tahaks kiviaedade peale päris lõket tegema hakata. Ainuke võimalus oleks vist kemikaalidega aga pole vastust kuskilt leidnud, kas need võivad reostada kaevuvett näiteks? :(
anette: 2005-11-02 15:15:59
Roundup mõjub hävitavalt kasvujõus olevatele elavatele kudedele; pärast taime surma laguneb ise ega reosta kaeve, kui muidugi kasutamisjuhendist kinni pidada.
Ene: 2005-11-03 09:27:56
Kändu kui sellist hävitada keemiaga ei saa. Küll aga neid võsusid, mis võivad kännust kasvada. Neid hävitavad küll kõik keemilised taimekaitsevahendid, mis sisaldavad toimeainet glüfosaat, näiteks Roundup. Kui kännu juured ei saa toitu, mida võsud toodavad, surevad kännud koos juurtega nälga. See võib võtta aega mitu aastat. Surnud kändu hakkavad seened lagundama ja lõpuks kõdunebki känd ära.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.