Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õunapuu murdus

Teema Lisatud
Inger: 2005-08-31 11:35:22
Tere! Mul on selline mure,et tegin u 25-aastastele puudele noorenduslõikuse ja sel aastal õunu nii täis,et ühel puul murdus kolm oksa. Kas neid oksi ei anna kuidagi jätkamise teel taastada? Lihtsalt kinni sidumisest vist ei ole kasu,sest murdepind on ju õhukäes juba kuivanud? Oleksin vastuse eest väga tänulik!
Aiatark: 2005-08-31 11:54:12
Kui suured oksad ikka ära murdunud, ei saa neid külge tagasi kasvatada. Nüüd on oluline, et murdekoht puul tasandatud, desinfitseeritud ja aiavahaga kaetud saaks.
Ja ülejäänud lookas okstele kindlasti toed alla!
Jorss: 2005-09-08 15:48:20
Samuti vana õunapuud. Murdus vahetult tüve lähedalt kaks suurt oksa. Meie tegime nii: Saviga haavakohad korralikult kinni. Siis toed selliselt alla, et on taas õiges kohas. Ja siis tavalise õhema kilega side ümber oksa, nagu tohtritel käib. Edasi korralikult nõõriga kinni. Kuna oli ainult oksakiu osaline rebend, siis nii on need oksad meil kenasti kasvatanud õunu juba mingi kolm aastat. Toed on all aastaringselt. Aegajalt tasub muidugi üle kontrollida, kas kõik on selle kohaga korras. Ühel eriti vanal ploomil(lootusetult tuksis koorega) oleme selliselt savitanud-kiletanud tüve kuskil pooleteist meetri kõrguselt ja kannab külluslikult
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.