Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

kole kuiv

Teema Lisatud
potipõldnik: 2004-04-27 14:35:35
juba praegu külm ja kuiv, vihma ei tulevat tervel suvel.Kas tuleks praegu kiiresti kõik aedvili maha külvata, kuni mullas veel niiskust, või ootaks maa soojenemist veel? ja kuidas kaitsta mulda, et viimne vesi välja ei auraks.Multðida? Iga päev kasta pole võimalik, käepärast ainult kraanivesi. Kas niidetud muru kõlbab multðiks?
Aiatark: 2004-04-28 00:54:37
Iga köögivili külvatakse ikka siis, kui looduse areng selleks sobiv. Näiteks porgand võib juba praegu külvatud olla, herned-oad aga peavad kindlasti mulla soojenemist ootama. Kui aga ka külma mittepelgavad seemned liiga jahedasse mulda sokutada, venib idanemisaeg märksa pikemaks. Kui kastmisvõimalusi napib ja ka sademeid pole loota, tuleks niiskuse säilitusmeetmed võtta juba külvi- või istutusajal. Peenrad tuleks teha võimalikult madalad, kasvatada hoopis tasasel maal või vaopõhjas. Enne seemnete või taimede mahapanekut tuleks külvivagu või istutusauk hästi põhjalikult läbi kasta. Hilisem pidev mulla pinnakihi kobestamine vähendab süvakihtidest niiskuse aurumist. Kasutada võib ka multúi: puukoorepuru, puiduhakkeid, komposti, hekselrohtu (muruniidest).
Mall potipõldnikule: 2004-04-29 21:31:24
Alusta kõige lihtsamast ja odavamast. tee külv ikka siis, kui muld juba soe on, sest muidu tärkab umbrohi tunduvalt varem kui külvatud seemned. Külvi järel vajuta muld kergelt kinni. Selleks sobib kasvõi lauajupp. Patsuta külvis kinni. See suleb mulla kapillaarid ja niiskus ei aura minema. Odavam kui miski multð. Ja tõhus. Jõudu Sulle!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.